Tekfen hisse değerlendirmesi

İş Yatırım, Tekfen için hedef fiyatını 18,55 TL'den 18,22 TL'ye revize ederken, 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda hissenin yüzde 30 artış potansiyeline dikkat çekildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Kapanış (TL) : 14.04 - Hedef Fiyat (TL) : 18.22 - Piyasa Deg.(TL) : 5195 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 18    ?

TKFEN Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 29.76 Analist:  eakalan@isyatirim.com.tr

TKFEN 1Ç20 Sonuçları: Beklentilerin oldukça altında, Yönetim  beklentilerini aşağı revize etti.  

Tekfen Holding yılın ilk çeyreğinde 47 milyon TL net kar açıkladı.

Açıklanan rakam hem bizim 179 mn TL, hem de piyasanın 165 mn TL net  kar beklentisinin oldukça altında gerçekleşti. Geçen senenin aynı  döneminde açıklanan kar rakamı ise 782 mn TL seviyesindeydi.

Hatırlatmak gerekirse 1Ç19'da taahhüt müşterilerden alınan ek ödemeler  satış gelirlerine 622 mn TL, FAVÖK'e 579 TLmn ve net kara ise 450 mn TL pozitif katkı sağlamıştı.

Bu nedenle yüksek bir baz mevcut. Buna ek  olarak, beklentimizden bir hayli zayıf gerçekleşen taahhüt segmenti  operaysonel karlılığı (FAVÖK marjı - 2.6%) hem net kardaki sert  düşüşün hemde tahminlerdeki sapmanın ana nedeni.

Konsolide net  satışlar büyük ölçüde beklentiler ile paralel 3.02 milyar TL olarak  gerçekleşti (yıllık - %34 ). FAVÖK ise 103 milyon TL (yıllık - %89 )  ile beklentilerin bir hayli altında kaldı (İş Yatırım:261mn TL,  piyasa:255mn TL.).FAVÖK marjı geçen sene aynı dönemki %20.5  seviyesinden %3.4 seviyesine geriledi. Marjlardaki düşüş taahhüt  projelerinden yazılan zararlardan kaynaklandı. Diğer yanda, gübre ve  terminal faaliyetleri güçlü operasyonel performans gösterdi.

1Ç20 finansalları ardından, şirket 2020 yılı beklentilerinde aşağı  yönlü revizyon gerçekleştirdi. En büyük değişiklik taahüt segmenti  beklentilerinde yapıldı. Şirket taahüt segmenti FAVÖK marjı  beklentisini %9.5'ten %3.7'ye çekti. Şirket gübre segmenti  beklentilerini (TL bazında) sabit tutu.

Beklentilerin ciddi anlamda atında kalan 1Ç20 sonuçları ve 2020  beklentilerinde yapılan aşağı yönlü revizyonlar nedeniyle piyasa  tepkisinin olumsuz olacağını düşünüyoruz.

1Ç20 sonuçları USD/TL  tahminlerimizdeki değişikliklerin ardından TKFEN için 12 aylık hedef  değerimizi hisse başı 18.55 TL'den 18.22 TL'ye çekiyoruz. Tahhüt  tafındaki olumsuz görünüme rağmen, Şirket'in sağlıklı bilançosu döviz  bazlı gelirleri ve stabil tarımsal-sanayi operasyonları nedeniyle  değerlemesinin ucuz olduğunu düşünüyoruz.

Konsolide net nakit  pozisyonu (poje avansları hariç) şirketin piyasa değerinin %63'ünü  oluşturuyor. %30 artış potansiyeli ile AL demeye devam ediyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar