Tekfen Holding: İki şirket birleşiyor

Tekfen Holding’den KAP’a yapılan açıklamada, Tekfen Emlak Geliştirme Yatırım ve Ticaret A.Ş.'nin Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. (Tekfen İnşaat) tarafından devralınmak suretiyle birleşmesine karar verildiği açıklandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konuyla ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Holding ve diğer ilgili şirketlerimizin yönetim kurulu kararları ile faaliyet gösterdiğimiz gayrimenkul geliştirme sektöründe birkaç yıldır yaşanan durgunluk, azalan talep ve bunlara bağlı olarak karlılığında meydana gelen azalış nedeniyle ortaya çıkan yeniden yapılandırma ihtiyacı karşısında sermayesinde %100 paya sahip olduğumuz Tekfen Emlak Geliştirme Yatırım ve Ticaret A.Ş.'nin, sermayesinde %99,99 oranında paya sahip olduğumuz Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. (Tekfen İnşaat) tarafından devralınmak suretiyle birleşmesine karar verilmiştir.

Birleşme işlemlerinin tamamlanması ile beraber bundan sonraki dönemlerde gayrimenkul geliştirme faaliyetlerimiz Tekfen İnşaat tüzel kişiliği altında devam edecektir. Bu çerçevede, birleşmenin resmi makamlarca onaylanmasını takiben 31 Aralık 2019 faaliyetlerine ilişkin yayınlanacak mali raporlamalarımızdan başlamak üzere Gayrimenkul Geliştirme faaliyetlerimiz Taahhüt Grubu segmentinde raporlanacaktır.'

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar