Tekfen için 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesi

Ak Yatırım, Tekfen Holding için tavsiyesi 'Endeksin Üzerinde Getiri, hedef fiyatı 20,50 TL olarak belirledi. Hisse değerlendirmesinde şirketin Azerbaycan Merkez Bankası Yönetim binası inşasını yapacak olmasını olumlu yorumladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Tekfen Holding, geçtiğimiz haftalarda Azerbaycan Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Azerbaycan'da yaptırılması planlanan "Azerbaycan Merkez Bankası Yönetim Binası"nı üstlenmek üzere bildirim mektubu aldığını ve sözleşme görüşmelerine başlandığını açıklamıştı.

Proje sözleşmesi dün itibariyle imzalanmış olup, proje tutarı 218 milyon Euro olarak belirlendiği açıklandı. Projenin toplam süresi 36 aydır. Tekfen İnşaat’ın Eylül sonu itibariyle elinde bulundurduğu projelerin tutarı 1,58 milyar USD seviyesindeydi. Ancak, Kazakistan’da
Covid-19 nedeniyle durdurulan projeler için düzeltildiğinde yaklaşık olarak efektif büyüklük 1.41 milyar USD seviyesine düşmüştü. Yeni iş alımı ile birlikte, hesaplamalarımıza göre, Tekfen seneyi 1.5 milyar USD seviyesinde tamamlayacak.

Dolayısı ile haberi Tekfen Holding için olumlu bir gelişme olarak yorumluyoruz. Ancak, haber daha önce açıklanan haber ile uyumlu olduğu için hisse üzerinde etkisinin nötr olduğunu düşünüyoruz. Tekfen Holding için 20.50 TL/hisse hedef fiyatımız ve ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ tavsiyemiz bulunmaktadır."

TKFEN TEKFEN HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 40.68
Satış 40.7
Değişim -0.92%
Son Değer 40.68
En yüksek 41.48
En düşük 40.52
Haftalık Değişim -5.219%
Aylık Değişim -0.1962%
Yıllık Değişim 10.1841%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar