Teknik Analiz: 'BIST 100’de tepki denemeleri zayıf kalıyor'

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan BIST 100 Teknik Analiz raporunda dünkü tepki alımlarının zayıf kaldığı belirtildi. Ayrıca endeksin yukarı yönlü yükselişi için ilk olarak 1,100 direncinin kırılması gerektiğinin de altı çizildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz:

"1,065/1,075 destek bandındaki tepki denemeleri zayıf kalıyor...

Seans içi geri çekilmelerini 1,065/1,075 destek bandında karşılama  çabasının sürdüğü piyasada, bu noktanın oluşturduğu tepki alımlarının  dün zayıf kaldığını gözlemliyoruz.

Endeksin kısa vadeli teknik yapı içerisinde zayıf seyrini  tamamlayarak yukarı yönde ataklarında güç kazanabilmesi için ilk  etapta 1,100 ardından ise 1,125 direncinin aşılması gerekiyor. Bu  durumda önümüzdeki dönemde 1,200 seviyesinin test edilebileceği bir  potansiyelin gündeme gelebileceğini düşünüyoruz.

1,075/1,065 ana desteği üzerinde tutunma çabasının şu aşamada  süreceği piyasada, yükseliş yönünde bir eğilim için 1,125 direncinin  aşılması gerekiyor. 1,075 altındaki olası seyrin ise piyasada 1,050 ve 1,025 desteklerine doğru aşağı riskleri gündeme getirebileceğini göz  önünde bulunduruyoruz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar