Telia, Turkcell'deki hisselerinin satışı için TVF ile görüşüyor

Bloomberg'e bilgi veren kaynaklar Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF), Telia'nın Turkcell'deki hisselerinin tamamını ya da bir kısmını satın almak için görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kaynaklara göre, görüşmelerde ileri aşamaya gelinirken açıklamanın yakında yapılması bekleniyor.

Telia, Turkcell'de dolaylı yüzde 24 hisseye sahip. Çukurova Holding ise şirketin yüzde 13,8'ini kontrol ediyor. Çukurova'nın Turkcell hisseleri 1,6 milyar dolarlık kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası'nda teminat olarak bulunuyor.

BİR SIR DEĞİL

Turkcell, Çukurova ve TVF'nin temsilcileri konuya ilişkin yorum yapmazken, Telia'nın bir sözcüsü, "Türkiye'den çıkmak istediğimiz bir sır değil" şeklinde yorum yaptı.

TCELL TURKCELL ILETISIM HIZMETLERI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 76.55
Satış 76.6
Değişim 1.2%
Son Değer 76.55
En yüksek 77.95
En düşük 74.95
Haftalık Değişim 1.4579%
Aylık Değişim 13.0723%
Yıllık Değişim 36.4527%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar