Temettü kısıtlamasının kaldırılması gündemde

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun temettü ödeme kısıtlamasını kaldırmayı değerlendirdiği belirtildi. Bloomberg'in haberine göre bankaların Şubat'ta başlayacak genel kurulları öncesinde nihai kararın alınacağı ifade edildi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 2020 temettü gelirlerinin dağıtılması için bankalara izin verilmesini değerlendiriyor.

Konuya yakın kaynakların Bloomberg’e verdiği bilgiye göre 2021’de ekonomideki toparlanma beklentileri ile birlikte ekonomi yönetimi, henüz kesin bir karar vermemekle beraber, bankaların temettü ödemesine izin vermeyi değerlendiriyor. Kaynaklar, bankaların şubatta başlayacak genel kurulları öncesinde konuya ilişkin nihai kararın alınacağını belirtiyor.

BDDK ile Hazine ve Maliye Bakanlığı konuya ilişkin Bloomberg'e yorum yapmadı.

2019 yılın koronavirüs pandemisinin etkileri altında BDDK, bankalardan nakit çıkışı gerektirecek bir kar payı dağıtımının yapılmamasını istemişti. 2018’de ise çekirdek sermaye yeterliliği yüzde 12’in altında olan bankalardan kar payı dağıtmaması talep edilmişti.

Bloomberg'in haberine göre Karar bazı bankalar tarafından da destek buluyor. Garanti Bankası Genel Müdürü Recep Baştuğ Aralık ayında verdiği bir söyleşide temettü dağıtımı kısıtlamalarında gevşemeye gidiilmesinin yatırımcıların bankacılık sektörüne olan iştahını sürdürmeleri için destekleyici olacağını söylemişti.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar