Tencent hisseleri "WeChat" haberi sonrasında 37 milyar dolar kazandı

Tencent Holdings'in hisseleri, WeChat yasağının düşünüldüğü kadar ağır olmayacağının anlaşılması sonrasında Hong Kong borsasında 2 haftanın en yükseğine ulaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tencent Holdings hisseleri, Beyaz Saray yetkililerinin Amerikan şirketlerinin WeChat ile olan ilişkilerindeki yasağın korkulduğu kadar kapsamlı olmayacağını açıklaması sonrası, son bir ayın en büyük yükselişini gerçekleştirerek, iki haftanın en yüksek seviyesine sıçradı.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar, Trump yönetiminin, Apple dahil ABD’li şirketlerin WeChat ile olan işlerine Çin’de devam edebilmesi için özel olarak bir çözüm aradığını kaydetmesinin ardından, WeChat’in sahibi Tencent Holdings’in hisseleri Pazartesi günü Hong Kong Borsasında % 5.8 yükseldi ve bunun sonucu şirketin piyasa değeri 37 milyar dolar arttı.

Kıdemli hükümet yetkilileri, şirketler ile temasları sonrasında, uygulamaya konulacak topyekûn bir yasaklamanın, ABD’nin teknoloji, perakende, oyun, telekomünikasyon ve diğer endüstriler üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olacağını fark ettiler.

Şirket yönetimi ayın başında, yatırımcıları Trump’ın 6 Ağustos'ta imzaladığı kararnamenin sadece deniz ötesi operasyonları etkileyeceği konusunda ikna etmeye çalışıyordu.

Gelen yasaklar Tencent’ın piyasa değerini yaklaşık 66 milyon dolar düşürdü. Pazartesi günü yaşanan yükseliş tüm kayıpları tazmin etmese de, 22 milyar dolarlık kısmını karşılamış oldu.

Yorumlar