Tencent'ın değeri "WeChat" sonrası 66 milyar dolar eridi

Tencent Holdings’in piyasa değeri WeChat uygulamasına getirilen yasak sonrasında %9.67 düşüş yaşayarak 66 milyar dolar geriledi. Şirkete ait hisseler pazartesi günü % 4.8 düşerek neredeyse Cuma günü yaşadığı kayba ulaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD yönetiminin Amerikan şirketlerine Tencent Holdings’e ait WeChat uygulamasıyla iş yapmasını yasaklaması sonrası, şirketin hisseleri Cuma günkü keskin düşüşün ardından, bu haftaya da düşüşle ile başladı ve şirketin piyasa değeri toplam kaybı 66 milyar doları buldu.

Şirkete ait hisseler pazartesi günü % 4.8 düşerek neredeyse Cuma günü yaşadığı kayba ulaştı. Toplam % 9.67 değer kaybederek 2011 Ekim ayından bu yana en kötü 2 günlük performansını sergileyen Tencent hisseleri, 4 aylık süren ve yüzde 70'lik bir yükseliş getiren ralli sonrası rekor seviyelere gelmişti. Şirket bu ralli sürecinde 700 milyar dolar değere ulaşarak Asya’nın en değerli şirketi olmuştu.

Teknoloji hisseleri Pazartesi günü Hong Kong piyasasındaki kayıplara öncülük etti. Hang Seng Teknoloji Endeksi yüzde 3.6 düştü. Bu sektör Çin piyasasında da en kötü performans gösteren sektörler arasında yer aldı. ChiNext Endeksi yüzde 2 kadar geriledi. Apple Inc.'nin tedarikçileri en büyük düşüşlerinden birini yaşadı.

ABD ile Çin arasındaki ilişkilerin kötüleşmesi, ekonomiler ve piyasalar üzerindeki jeopolitik etkilere ilişkin endişelerin artmasına yol açıyor. WeChat yasağına ek olarak, ABD Başkanı Donald Trump, ABD yerleşiklerinin, Çinli ByteDance Ltd.’ye ait TikTok ile iş yapmasını yasaklayan bir kararname imzaldı.

 

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar