TFF'den 'harcama limiti' açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu, harcama limitlerine tepki gösteren kulüpler için, limitlerin belirlenmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Tüm kulüplerimizin takım harcama limitleri açıklanan yöntem ve sistemle hesaplanmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Futbol Federasyonu, harcama limitlerine tepki gösteren kulüpler için resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı.

TFF, açıklamada limitlerin belirlenmesiyle ilgili hazırlanış süreci ve esaslar hakkında hatırlatma niteliğinde bir duyuru olduğunu belirtti. Açıklamada, "Tüm kulüplerimizin takım harcama limitleri açıklanan yöntem ve sistemle hesaplanmaktadır." ifadelerine yer verildi.

TFF'den yapılan açıklama şu şekilde:

Kulüp Lisans Kurulumuzun Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı gereğince açıklamış olduğu 2020-2021 Sezonu Süper Lig Takım Harcama Limitleri ile ilgili kulüpler nezdinde ve kamuoyunda çeşitli değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nın temel amacı, kulüplerimizin sürdürülebilir ve sağlıklı bir finansal yapıya ulaşmalarıdır. Son yıllarda borçluluk oranlarının artması sebebiyle dünya ve Türk futbolu için mali disiplin vazgeçilmez unsur haline gelmiştir.

Bu kapsamda İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa gibi Avrupa'nın önemli liglerinde de Finansal Fair Play yaptırımları ile kulüplerin harcamalarını kısma yönünde çok ciddi adımlar atılmıştır.

Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerimizin isteği ve desteğiyle Türk futbolunun geleceği için limitsiz harcama düzenini kontrol altına almak amacıyla UEFA standartlarında bir mali denetim sistemini 1 yıl önce hayata geçirmiştir.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar