Thomas Cook yöneticilerine soruşturma

İngiltere hükümeti Thomas Cook yöneticilerine soruşturma talimatı verdi. Hükümet, Thomas Cook yönetiminin tur operatörünün batışındaki rolüne ilişkin soruşturma talimatı verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İngiltere hükümeti Thomas Cook Group Plc yönetiminin 178 yıllık tur operatörünün batışındaki rolüne ilişkin soruşturma talimatı verdi. Turizm devinin batmasıyla birlikte binlerce kişi işsiz kalırken, Avrupa'nın birçok yerinde tatilciler mahsur kaldı.

İngiltere'de İş, Enerji ve Sanayi Stratejisi Bakanı Andrea Leadsome, Tasfiye Hizmetleri'nden şirketin direktörlerinin sorumluluğu ve aldıkları herhangi bir kararın bankalara ya da emeklilik planlarında bir zarara neden olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Başbakan Boris Johnson “ahlaki tehlike” içerdiği gerekçesiyle hükümetin Thomas Cook'un kurtarılmasını reddetme kararını savundu. İngiltere hükümeti şirket yöneticilerine yapılan bonus ödemeleri konusundaki endişelerini de ifade etti.

Dünyanın önde gelen seyahat markalarından birinin batması İngiltere'de 9 bin kişinin işini kaybetmesine neden olurken Almanya ve İskandinavya'da da 12 bin kişinin işini tehlikeye soktu. 150 bin kişi yurt dışında mahsur kaldı ve binlerce kişinin de tatil planları suya düşmüş durumda.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar