THY hisse değerlendirmesi: Endeksin Üzerinde Getiri

Ak Yatırım, THY için 17,00 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu. Raporda, 'THY için uzun vadeli olumlu görüşümüzü “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyesi ve 17 00 TL/hisse hedef fiyat ile koruyoruz.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Türk Hava Yolları 2020 ’ye güçlü direkt dış hat yolcu büyümesi ile başladı Şirket’in Cuma günü açıkladığı trafik verilerine göre, Ocak 2019 döneminde 5 67 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2020 yılının aynı döneminde yatay kaldı Yolcu sayısı, iç hatlarda 13 azalırken, dış hatlarda 10 artış gösterdi.

Dış hat artışında, yüksek kar marjlı direkt yurt dışı yolcu sayısındaki 19 ’luk büyüme etkili oldu Doluluk oranlarının da toplamda 1 17 puanlık iyileştiği Ocak ayı trafik verisini THY için olumlu olarak karşılıyoruz THY’nin yurt içi kapasitesini geçtiğimiz aya göre yıllık bazda daha yüksek bir oranla kıstığını görüyoruz.

11 yurt içi kapasitesi düşürülürken, yurt dışı hatlarda 6 kapasite artışı yaşandı Ocak verisi aynı zamanda 1 Ç 20 operasyonel sonuçları için de olumlu sinyaller verirken, Korona virüsü nedeniyle bazı dış hatlarını geçici olarak durdurmak zorunda kalan THY için birim gelir ve yolcu trafiği verileri üzerindeki etkilerini Şubat ayından itibaren kademeli olarak görmeye başlayacağımızı hatırlatmak gerekir.

THY için uzun vadeli olumlu görüşümüzü “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyesi ve 17 00 TL/hisse hedef fiyat ile koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar