THY hisse geri alım yapmayı planlıyor: Hisseyi nasıl etkiler?

Türk Hava Yolları(THY), "Hisse Geri Alım Programı"nı Genel Kurul onayına sunacak. Geri alınan payların nominal değeri çıkarılmış sermayenin %10’unu aşamayacak. Payların geri alımlarında alt fiyat limiti 0 (sıfır), üst fiyat limiti ise 30 (otuz) Türk Lirası olarak belirlendi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada,

"Ortaklığımızın 9 Mart 2020 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile,  Ortaklığın kendi paylarını geri almasını teminen ekte yer alan "Hisse  Geri Alım Programı"nın onaylanarak Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi hususunun, 01.01.2019–31.12.2019 hesap dönemi faaliyet sonuçlarının görüşüleceği 31 Mart 2020 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul  Toplantısı'nda, Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Geri Alım Programının uygulanacağı süre Genel Kurul yetkilendirme tarihi itibarıyla 3 yıl olacak. Buna göre, Ortaklığın 1,38 milyar TL çıkarılmış sermayesinin  %10’una karşılık gelen pay sayısına kadar toplam fon tutarı dahilinde, mevzuat hükümleri çerçevesinde geri alım yapılabilecek.

Ortaklık kaynakları ve faaliyetlerinden sağlanan nakitten karşılanmak üzere, geri alım için 1,5 milyar TL'ye kadar fon ayrıldı.

Geri alınan payların nominal değeri çıkarılmış sermayenin %10’unu aşamayacak.
Payların geri alımlarında alt fiyat limiti 0 (sıfır), üst fiyat limiti ise 30 (otuz) Türk Lirası olarak belirlendi.

Açıklamada, "Geri alıma konu toplam fon tutarı 1.500.000.000 TL  (bir milyar beş yüz milyon Türk Lirası) olup, 31.12.2019 tarihi itibariyle konsolide mali tablolarımızda yer alan toplam varlıklarımızın yaklaşık %1’ine tekabül etmektedir. Bu kapsamda, geri alım programının Ortaklığımız finansal durumu ve faaliyet sonuçları üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmemektedir. " denildi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar