THY için “AL” tavsiyesini sürdürdü

Ziraat Yatırım'ın günlük olarak hazırladığı şirket haberleri... Türk Hava Yolları (THYAO, Öneri "AL", Nötr): THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 737 Max model uçakların akıbeti ile ilgili olarak Cuma günü Boeing CEO'su ile görüşeceklerini belirterek; sonrasında bu uçaklarla ilgili planlarını gözden geçireceklerini söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türk Hava Yolları (THYAO, Öneri "AL", Nötr): THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 737 Max model uçakların akıbeti ile ilgili olarak Cuma günü Boeing CEO'su ile görüşeceklerini belirterek; sonrasında bu uçaklarla ilgili planlarını gözden geçireceklerini söyledi. Aycı, Boeing ile görüşmeleri çok boyutlu olarak sürdürdüklerini ve THY'nin kayıplarının tazmin edilmesinin de bunun bir parçası olduğunu belirtti.

Zorlu Enerji Elektrik (ZOREN, Nötr): Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, %100 hissedarı olduğu Çumra Güneş Enerjisi ve Üretim AŞ'de ("Çumra") sahip olduğu hisselerin tamamını 6,4mn ABD Doları bedel ile KHM Enerji Turizm Ticaret Sanayi AŞ'ye devretmiştir. Şirketin 30 Nisan 2019 tarihli özel durum açıklamasında belirtildiği üzere, Zorlu Enerji'nin Konya ili, Çumra ilçesinde 18 MW kurulu güç ile kurmayı planladığı Alibeyhöyüğü Güneş Enerji Santrali Projesi'nin üretim lisansı Çumra'ya devredilmiştir.

SEKTÖR HABERLERİ

Birleşme/Satın-Alma: İtalyan inşaat şirketi Astaldi İstanbul'daki üçüncü Boğaz köprüsündeki payının satışı için görüşmelere tekrar başladı. Astaldi geçen yıl Eylül ayında Türkiye'de son dönemdeki siyasi ve ekonomik gelişmeler nedeniyle üçüncü köprüdeki payını satmak için yürüttüğü müzakerelerin geciktiğini açıklamıştı. Kaynak: Reuters

İnşaat: İnşaat maliyet endeksi, 2019 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %1,47, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %26,95 artış kaydetti.

Turizm: Meksika Dışişleri Bakanı Ebrard, ağustos ayında İstanbul'dan Meksiko'ya doğrudan uçuşların başlayacağını açıkladı.

Gümrük Vergileri: ABD menşei bazı ürünlerin ithalatında 14 Ağustos 2018 tarihinde yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan ek mali yükümlülük yüzde 50 oranında düşürüldüğü Resmi Gazete'de yayımlandı. Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, söz konusu liste kapsamında binek otomobiller, alkollü içkiler, yaprak tütün, güzellik ve makyaj ürünleri ile sıvanmamış kağıt ve karton gibi ürünler bulunuyor. Kaynak: Reuters

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Beyaz Filo Oto Kiralama (BEYAZ): Şirket, Opel ve Peugeot yetkili bayiliklerine ilave olarak Citroen Yetkili Bayiliğini de PSA'nın daveti ile bünyesine eklemiştir. Citroen Bayiliğinin 2019 Haziran ayından itibaren Balıkesir'de faaliyete başlaması planlanmaktadır.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar