THY hisse değerlendirmesi

Halk Yatırım, THY hedef fiyatını 16,90 TL'den 15,10 TL'ye revize etti... Halk Yatırım, konu ile ilgili raporunda, THY için 'TUT' tavsiyesini koruduklarını kaydetti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Halk Yatırım, konu ile ilgili  raporunda, THY için 'TUT' tavsiyesini koruduklarını kaydetti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Beklentilerin üzerinde net zarar. Türk Hava Yolları yılın ilk çeyreğinde, beklentimiz olan 780,0 milyon TL ve ortalama piyasa beklentisi olan 662,3 milyon TL net zararın üzerinde 1.253 milyon TL  net zarar açıkladı. Beklentimizin üzerinde gelen net zararda beklentimizin altında gelen operasyonel karlılık rakamı etkili oldu.

 TUT tavsiyemizi sürdürüyoruz. Beklentilerin üzerinde gelen net  zarar rakamından dolayı finansal sonuçların hisse performansına  etkisinin negatif olacağını düşünüyoruz. Sonuçların ardından, 

TFRS16'nın da etkisiyle 2019 yılı FAVÖK tahminimizi %9,2 artışla 2.276  mn USD seviyesine yükseltmemize rağmen net borç rakamı tahminimizi de  yukarı yönlü revize etmemiz neticesinde THYAO için 12 aylık hedef  fiyatımızı 16,90 TL'den 15,10 TL'ye revize ediyor, TUT tavsiyemizi  sürdürüyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar