THY ilk çeyrek finansal sonuç değerlendirmesi (İş Yatırım)

İş Yatırım, THY’nin 1.Çeyrek Finansal Sonuç Değerlendirmesini kamuoyuyla paylaştı. Analizde, ‘yolcu sayısındaki gerileme ve yolcu birim gelirlerindeki düşüşe rağmen TL'deki değer  kaybı ve kargo faaliyetlerinin artan katkısı neticesinde beklentilerle  uyumlu 15.3 milyar TL konsolide satış geliri elde etti’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Hazırlanan analizde şu detaylara yer verildi:

"1Ç20 beklentilerden kötü net zarar rakamı Türk Havayolları

1Ç20'de beklentilerden daha kötü (İŞY: TL1,708mn zarar  Piyasa:TL1,530mn zarar) coronavirüs salgının sebebiyle ciddi yara alan  havayolu yolcu trafiğinin neden olduğu zayıf operasyonel performans  sonucu bir önceki sene açıkladığı 1,253 milyon TL net zarar rakamının  üzerinde 2,023 milyon TL net zarar rakamı açıkladı.

THY 1Ç20'de salgın nedeniyle kapasite düşüşleri sonucu yakıt tüketiminin azalmasıyla  akaryakıt korunma kontratlarının sonlandırılmasıyla ilgili olarak 383  milyon TL zarar kalemi kaydetti.

THY 1Ç20'de yolcu sayısındaki gerileme ve yolcu birim gelirlerindeki düşüşe rağmen TL'deki değer  kaybı ve kargo faaliyetlerinin artan katkısı neticesinde beklentilerle  uyumlu (İŞY:TL15.4 milyar  Piyasa: TL15.2 milyar) yıllık bazda %3  artışla 15.3 milyar TL konsolide satış geliri elde etti.

Aslına  bakılırsa, 1Ç20'de konsolide ciro dolar bazında %8.5 geriledi. 1Ç20 FAVÖK rakamı bizim TL592mn beklentimizin üzerinde ancak piyasanın TL710mn beklentisinin altında ve 1Ç19'deki 830 milyon TL'nin altında 649 milyon TL olarak kaydedilirken, FAVÖK marjı yıllık bazda yüzde 1.4  puan düşüşle 4.2% olarak gerçekleşti."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar