THY (THYAO) hisse yorumu ve teknik analizi

Vakıf Yatırım, piyasa beklentisinin aksine zarar açıklayan THY hissesi için 16,62 TL hedef fiyatını ve "al" tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"(-) Türk Hava Yolları (THYAO): 2Ç21 döneminde beklentimizin (1,08  mlr TL net kar) ve piyasa tahminlerinin (811 mn TL net kar) tersine, 497 mn TL net zarar açıkladı. 2Ç20 döneminde ise şirket 2,23 mlr TL  net zarar açıklamıştı.

Operasyonel performans tarafında beklentilerin  aşıldığı bir çeyrekte, operasyonel olmayan giderlere bağlı olarak  şirket net zarar açıkladı. Şirketin cirosu beklentilere paralel yıllık %195 artışla 18,2 mlr TL seviyesine ulaşırken, FAVÖK ise beklentilerin  hafif üzerinde yıllık yaklaşık 3 kat artarak 4,40 mlr TL’ye yükseldi.

Yorum: Operasyonel taraftaki pozitifliğin finansal giderlere bağlı  olarak net kara yansımadığı 2Ç21 finansallarına, piyasa tepkisinin  olumsuz olacağını düşünüyoruz.

Son bir ayda endeksten %11 negatif  ayrışan şirket hisseleri ile ilgili 16,62 TL’lik hedefimizi korumamıza  karşılık, kısa vadeli Endeksin Üzerinde Getiri önerimizi “Endeksin Altında Getiri“ olarak revize ederken, uzun vadeli “AL” önerimizi ise  koruyoruz."

Analizin tamamı için:

https://www.vkyanaliz.com/Files/docs/gunluk-strateji-bulteni-1628661694.pdf

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar