THY (THYAO) hisse yorumu ve teknik analizi

Ahlatcı Yatırım, Türk Hava Yolları hissesi teknik analizinde, 'Pandemi dönemine göre artan satış gelirleri ve yolcu kapasitesi sebebiyle, önümüzdeki dönem finansal tablolarında daha  olumlu bir performans sergileyeceği görüşündeyiz' görüşüne yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ahlatcı Yatırım Tarafından Hazırlanan Analiz:

"Türk Hava Yolları 2Ç21'de 831 Milyon TL net kar beklentisinin aksine 497 milyon TL net zarar açıkladı. Buna karşılık satış gelirlerinde %195 oranında kayda değer bir artış görülürken, 4.1 Milyar TL'lik  piyasa beklentisinin üzerinde 4.4 Milyar TL'lik FAVÖK rakamı elde  edildi. Kur farkı zararından ve finansman giderlerinden kaynaklı  olarak bu çeyrekte beklentinin altında gelen net karın, hem bir önceki  çeyreğe hem de pandemi dönemine göre artan satış gelirleri ve yolcu  kapasitesi sebebiyle, önümüzdeki dönem finansal tablolarında daha  olumlu bir performans sergileyeceği görüşündeyiz.

Teknik açıdan bakıldığında, düşüş kanalı etkisindeki hareketini  sonlandıran ve 200 günlük ortalamanın üzerinde seyreden fiyat için, 50  günlük ortalamanın da geçtiği 13.00 seviyesi ilk direnç konumunda  bulunuyor. Türk Hava Yolları'nın tarihsel fiyatlamalarına bakıldığında
13.15 seviyesi eşik olarak kabul edilebilir.

13.15 seviyesi üzeri  fiyatlamalarda yükseliş hız kazanabilir. Aksi takdirde bugün yaşanan  satış baskısının derinleşmesi ve 200 günlük ortalamanın denk düştüğü 12.80 seviyesinin altında fiyatlama yaşanması durumunda ise 12.55  seviyesi destek konumunda bulunuyor.

Destekler: 12.80 / 12.55 / 12.40
Dirençler: 13.00 / 13.15 / 13.30 "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar