THY (THYAO) ve Torunlar GYO'yu (TRGYO) portföyden çıkardı, TTKOM ve ULKER'i listeye aldı

Ziraat Yatırım, hazırladığı analizde hisse öneri portföyünde güncellemeye gitti. Buna göre aracı kurum, Türk Hava Yolları (THYAO) ve Torunlar GYO’yu (TRGYO) portföyünden çıkartırken, Türk Telekom (TTKOM) ve Ülker'i (ULKER) listeye ekledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda yer alan detaylar şöyle:

Hisse öneri portföyümüzü öneri değişiklikleri ve hisse performanslarına bağlı olarak güncelliyoruz. Buna göre öneri portföyümüzden Türk Hava Yolları (THYAO) ve Torunlar GYO (TRGYO) çıkartırken, Türk Telekom (TTKOM) ve Ülker (ULKER)’i öneri portföyümüze ekliyoruz.

PORTFÖYE EKLENEN:

Türk Telekom (TTKOM): Kovid-19 nedeniyle evden çalışma ve uzaktan eğitim modellerinin yaygınlaşması sonucu artan data kullanımı Telekom sektörü şirketlerine olumlu etki etmiştir.

Önümüzdeki dönemde de bu trendin devam edeceği beklentimiz ve hissenin son dönemde borçluluğunun azalmasına bağlı olarak finansman giderinin azaltması ve nakit akışı yaratması ile hedef hisse fiyatına göre potansiyelini de göz önüne alarak Türk Telekom’u hisse öneri portföyümüze ekliyoruz.

Ülker Bisküvi (ULKER): Yurtiçi ve yurtdışında sergilediği güçlü operasyonel performansın yanı sıra şirketin etkin fiyatlandırma, maliyet yönetimi ve ürün miksi politikası etkisiyle potansiyel oluşturması ve özellikle Kovid-19 salgınından en az etkilenecek şirketler arasında yer alacağı öngörüsü ile Ülker Bisküvi’yi öneri portföyümüze ekliyoruz.

PORTFÖYDEN ÇIKARILAN:

Türk Hava Yolları (THYAO) : Hisse ile ilgili AL önerimizi EKLE olarak değiştirmekle beraber, Kovid-19 sonrası havacılık sektöründe toparlanmanın uzun bir süre alacağı ve risklerin devam ediyor olması nedeniyle hisseyi öneri portföyümüzden çıkarıyoruz.

Torunlar GYO (TRGYO) : Son dönemde BİST-100’ün üzerinde performans sergileyen ve hedef fiyatımızı aşan hisseyi öneri portföyümüzden çıkartıyoruz

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar