THY'nin Amsterdam kazasında Boeing'in hatası hasıraltı edildi

New York Times'ın haberine göre Amestardam’ın Schipol Havaalanı’na inerken kaza yapan Türk Hava Yolları uçağının, o dönemde Hollandalı yetkililerin raporunda iddia edildiği gibi yalnızca pilot hatası nedeniyle düşmediği belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere göre, New York Times gazetesine göre, 11 yıl önceki kazayla, geçen yıl iki kez düşen ve 346 kişinin ölümüyle sonuçlanan Boeing 737 Max kazaları arasında benzerlikler var.

Boeing bu kazalardan sonra Max’ların üretimini durdurarak uçuşlarını yasaklamıştı.

Gazetede yayımlanan ve bugüne dek kamuoyuyla paylaşılmayan bulgulara göre, tüm kazalarda Boeing firmasının riskli tasarım tercihleri, hatalı güvenlik değerlendirmelerinin de payı olduğu iddia ediliyor. 2009’daki THY uçağı ve Max uçaklarının kazalarına da pilot hatalarının neden olduğu varsayılmıştı.

Hollanda tarafından kazayı incelemekle görevlendirilen Doktor Sidney Dekker, ölümcül kazalara, tek bir sensörün çalışmamasının neden olduğunu, ancak üretici Boeing firmasının pilotları bu soruna nasıl müdahale etmeleri gerektiğiyle ilgili bilgilendirme yapmadığını savundu. 2009’daki kazanın son derece uyarıcı nitelikte olduğu, ancak ciddiye alınmadığı da kaydedildi.

Kaynak: Amerikanın Sesi

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar