THY’nin satın aldığı uçaklarda yazılım hatası var iddiası

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Türk Hava Yolları'nın(THY) ABD'den satın aldığı çok sayıda uçakta yazılım hatası olduğu yönündeki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

CHP, THY'nin ABD'den satın aldığı çok sayıda uçakta yazılım hatası olduğu yönündeki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Tanal, THY’nin Amerika’dan satın aldığı çok sayıda uçağın yazılım hatasından dolayı kullanılmadığı, uçakların bir kısmının İstanbul’da  bir kısmının da ABD’de havalimanlarında, hangarlarda bekletildiğinin iddia edildiğini belirterek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru  önergesi verdi.

Tanal'ın soru önergesi şu şekilde:

"Türk Hava Yolları’nın (THY) filosundaki toplam uçak sayısı kaçtır? THY’nin yurt dışındaki uçak üreticilerinden sipariş ettiği ve teslim alacağı uçaklar var mıdır? Şayet varsa teslim alınacak uçakların sayısı kaçtır?

Yabancı uçak üreticisi firmalarca taahhüt edilen tarihte THY’ye  teslim edilmeyen uçaklar var mıdır? Şayet varsa bu gecikmenin sebebi nedir?

THY’nin ABD’den satın aldığı ancak halen bu ülkede bekletilen uçağı var mıdır? Şayet varsa parası ödenmiş midir? THY satın aldığı uçakları neden ABD’den getirmemektedir?

THY tarafından satın alınıp yurt dışından getirilen ancak İstanbul’da havalimanlarında bekletilen ve kullanılmayan uçaklar var  mıdır? Şayet varsa sayısı kaçtır? Söz konusu uçakların  kullanılmamasının sebebi nedir?

THY’nin satın aldığı aynı seriye ait uçaklardan ABD’de adeta  yatan, bekletilen, kullanılmayan var mıdır? Yine aynı şekilde aynı  seriye ait olup İstanbul’da havalimanlarında yatan, bekletilen,  kullanılmayan uçaklar var mıdır? Şayet varsa aynı serideki uçaklardan  kaçı ABD’dedir, kaçı İstanbul’dadır?

Aynı serideki ABD ve İstanbul’daki THY uçakları neden  kullanılmamaktadır? Söz konusu uçaklar yazılım hatası nedeniyle mi  kullanılmamaktadır? Bu uçakların düşme riski mi bulunmaktadır?

 Yazılım hatası tespit edilen toplam THY uçağı sayısı kaçtır? Bu hatalı uçakların bedeli ne kadardır? Söz konusu yazılım hatası nedeniyle uçak üreticisi firmaya dava açılmış mıdır? Şayet açılmışsa dava nasıl sonuçlanmıştır? THY’nin satın aldığı uçaklarla aynı seride olup düşen uçak var mıdır? Şayet varsa sayısı kaçtır? Aynı serideki uçak ya da uçaklar hangi tarihlerde hangi ülkelerde düşmüştür? "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar