THY'yi portföyünden çıkardı

BNP Paribas, Türk Hava Yolları'nı model portföyünden çıkardı. Konu ile ilgili raporda, ‘THY'nin yakın dönemde nakit yaratma kabiliyetinin zayıf kalabileceğini öngörmekteyiz’ ifadelerine yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BNP Paribas'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

THY'yi model portföyümüzden çıkarıyoruz. Uzun vadeli olumlu görüşümüze rağmen THY'nin yakın dönemde nakit yaratma kabiliyetinin zayıf kalabileceğini öngörmekteyiz. İstanbul Hava Limanı'na taşınma ile ilgili olarak artan birim maliyetlerle birlikte Türk Hava Yolları, dar gövdeli uçak teslimatlarında yaşanan gecikmenin açtığı verim kayıpları nedeniyle 2Ç19 itibariyle öngörülemeyen maliyet artışlarıyla karşı karşıya kaldı.

Şirket Boeing 737 MAX uçuşlarına yasağın ne zaman kaldırılacağı  konusunda netlik elde edene kadar, birim maliyetlerin 2Y19 için yüksek  kalması muhtemel. Sınırlı kapasite artışının Avrupa ve Orta Doğu'daki  zayıf verim görünümü ve durağan kargo operasyonları nedeniyle bilet  fiyatlamasına destek vermeyeceğine inanıyoruz. Bununla birlikte İstanbul Havaalanındaki verimlilik artışları ve şirketin filo planını  tekrar gözden geçirmesiyle daha iyi maliyet yönetimi Türk Hava Yolları'nın 2Ç20'den sonra sağlam bir operasyonel dönüş yapmasını  beklemekteyiz.

Türk Hava Yolları, Hindistan ve Çin gibi cazip havacılık  pazarlarındaki ağırlığını artmasıyla desteklenen sağlam ve uzun vadeli  bir büyüme hikayesi sunsa da, yatırımcıların hisse senedi için  iştahının, operasyonel bir geri dönüş başlayana kadar sınırlı  olacağına inanıyoruz."  

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar