TL'nin dolar karşısındaki pozitif seyri sürüyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) beklentileri aşan faiz artışı kararının ardından hızlı değerlenme yaşayan Türk Lirası, karar sonrası ilk işlem gününe düşüşle başladı. Seansın devam eden bölümünde Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kazandığı görüldü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalarda yeniden öne çıkan enflasyon endişesi teması riskli varlıklarla birlikte gelişen ülke varlıkları üzerinde bir baskı yaratırken, Türk Lirası da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı sonrasındaki ilk işlem gününe gergin başladı.

Seansın ilerleyen bölümlerinde Türk Lirası'nda güçlenme kaydedildi ve Dolar/TL kuru 7,27'in altını test etti.

TCMB'nin beklentileri aşan 200 baz puanlık faiz artışının ardından dolar/TL kuru 7,29 seviyesinin altını test ederken yeni günde kurun yukarı yönlü hareketiyle ilk işlemlerde 7,35'in üzeri görülmüştü. Bloomberg Dolar Endeksi ise yatay bir görünüm sundu.

Karar sonrasında gerileyen risk primi 307 baz puandan işlem görürken, gösterge tahvil faizi de yüzde 16,36 seviyesinde.

TCMB sıkı duruşunu koruyor

TCMB Mart toplantısında politika faizini 200 baz puan artışla yüzde 19'a çıkarırken güçlü sıkılaşma mesajlarını da korudu. Piyasanın beklentisi faizin 100 baz puan artırılması yönündeydi. Karar metninde enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve orta vadeli enflasyon görünümü üzerindeki riskler dikkate alınarak önden yüklemeli ve güçlü bir ilave parasal sıkılaştırma yapılmasına karar verildiği vurgulandı.

Metinde gerekmesi durumunda ilave parasal sıkılaşma yapılabileceği de işaret edildi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar