Torunlar GYO için AL tavsiyesi

Vakıf Yatırım, Torunlar GYO için 2,35 TL hedef fiyatını ve 'AL' tavsiyesini korudu. Değerlendirmede, Torunlar GYO için hedef fiyatımız 2,35 TL olup, önerimizi kısa vadeli  “Endeksin üzerinde getiri” ve uzun vadeli “AL” olarak koruyoruz’ tespitinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın  konu ile  ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"(=) Torunlar GYO (TRGYO): 3Ç19 için 138 mn TL olan beklentimize  paralel 136 mn TL net kar açıkladı (piyasa beklentisi 139 mn TL). Şirket 3Ç18’de 974 mn TL net zarar açıklamıştı. 3Ç’de TL’nin değer  kazanması sonucunda şirket açık döviz pozisyonu nedeniyle kambiyo  geliri kaydetmesi net karı olumlu etkiledi.

Diğer yandan, şirketin 3Ç’de net satış gelirleri yıllık %25,0 gerileme ile 257 mn TL  düzeyinde gerçekleşirken, bu dönemde özellikle 5. Levent ve Torun Center projelerindeki teslimatların satış gelirlerine olumlu katkısı  oldu.

Ayrıca 3Ç itibariyle şirketin net borcu yıllık %8,0 düşüş ile 4,15 mlr TL düzeyine gerilerken, aynı dönemde şirketin net aktif  değeri 7,55 mlr TL seviyesindedir.Yorum: Beklentilere yakın  gerçekleşen 3Ç sonuçlarının hisse performansına etkisini nötr olarak  değerlendiriyoruz. Net aktif değerine göre %75,6 iskontolu işlem gören

Torunlar GYO için hedef fiyatımız 2,35 TL olup, önerimizi kısa vadeli  “Endeksin üzerinde getiri” ve uzun vadeli “AL” olarak  koruyoruz."

 

TRGYO TORUNLAR GAYRIMENKUL YATIRIM ORTAKLIGI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 46
Satış 46.04
Değişim 0.9%
Son Değer 46
En yüksek 48
En düşük 44.7
Haftalık Değişim 3.4172%
Aylık Değişim 11.2723%
Yıllık Değişim 45.1104%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar