Torunlar GYO -TRGYO- hisse yorumu ve değerlendirmesi: AL’ tavsiyesi

Vakıf Yatırım, Torunlar GYO için 3,13 TL hedef fiyatını ve 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, net aktif değerine göre yüzde 72,0  iskontolu işlem gören Torunlar GYO için Endeksin Üzerinde Getiri analizinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

"(+) (TRGYO): Şirketin 2019 yılı son çeyrekte net dönem karı beklentimizin %12,0, piyasa tahminlerinin %17,0 üzerinde 927 milyon TL düzeyinde gerçekleşti. Şirket 2018 yılının son çeyreğinde

2,33 mlr TL net kar açıklamıştı. Böylece şirketin 2019 yılında net  dönem karı yıllık %32,8 düşüş ile 866 mn TL’ye geriledi. 4Ç'de  şirketin 954 mn TL gayrimenkul değerleme farkı geliri kaydetmesi net  karını olumlu etkiledi.

Diğer yandan, 4Ç’de şirketin net satış  gelirleri beklentimizin %8,0 altında 298 mn TL olurken, FAVÖK’ü ise  tahminlerimize paralel 178 mn TL düzeyinde gerçekleşti.

Ayrıca şirketin 2019 sonunda net borcu yıllık %6,0, çeyreksel %2,0 oranında  artarak 4,24 mlr TL düzeyine ulaşırken, net aktif değeri ise yıllık %11,4 artış ile 8,5 mlr TL’ye çıktı.

Yorum: Beklentilerin bir miktar üzerinde gerçekleşen 4Ç net karının hisse performansına etkisini sınırlı olumlu olarak değerlendiriyoruz. Net aktif değerine göre %72,0  iskontolu işlem gören Torunlar GYO için hedef fiyatımız 3,13 TL olup,  önerimizi kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL”  olarak koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar