Trump'ın ekonomi planını 'akıllıca' buldu

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, ABD Başkanı Trump'ın koronavirüs salgınının ardından ABD ekonomisini yeniden açma planlarının "akıllıca, mantıklı" olduğunu ve bu planların sağlık uzmanlarının tavsiyeleri ile tutarlı olduğunu ifade etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kashkari yaptığı açıklamada, "Başkan'ın planına baktığımda, tavsiyelere paralel görünüyor ve ekonominin yeniden açıklaması yavaş yavaş yapılacak. Virüsün yeniden hızla yayılmasında kaçınılmaya çalışılmasını kesinlikle istiyorum, ancak Başkan Trump'ın aşamalı yaklaşımı mantıklı" diye konuştu.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ise koronavirüs salgınında ikinci bir dalgadan yaşanmasından kaçınılabilmesi için Amerikalı yetkililerin ekonomiyi yeniden açmak konusunda acele etmemeleri gerektiğini söyledi.

Harker ayrıca, Fed'in faiz oranlarını ABD ekonomisi tamamen toparlanana kadar düşük tutması gerektiğini savundu. CNBC'ye konuşan Harker, "Para politikası açısından baktığımızda, ekonominin fiyat istikrarı ve tam istihdam hedeflerimize doğru geri toparlanmaya başladığını gerçekten görene kadar faizler düşük kalmalı. Bana göre yapılacak en kötü şey acele etmek olacaktır. Eğer acele edilir ise KOVID-19'da ciddi bir yükseliş durumu olabilir" dedi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar