Trump’tan piyasaları şaşırtan tweetler

ABD Başkanı Donald Trump, twitter hesabından Türkiye’yle ilgili açıklamalarda bulundu. Trump, "Türkiye ticareti ortağımız ve NATO müttefiğimiz." İfadelerini kullandı. Trump'ın açıklamaları sonrası Dolar/TL 5,80'e kadar geriledi. Öte yandan Trump'ın daha sonraki açıklamaları sonrası ise borsa yeniden eksiye geçti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter açıklamasında "Türkiye ticareti ortağımız ve NATO müttefiğimiz." açıklamasında bulundu.

"Birçok kişi Türkiye'nin ABD için büyük bir ticaret ortağı olduğunu unutuyor."diyen ABD Başkanı, Türkiye'nin F - 35 savaş uçağı için parça ürettiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin "Aynı zamanda İdlib'de birçok hayat kurtarılmasına" yardım ettiğini söyleyen ABD Başkanı, rahip Brunson'un iadesine de değindi.

Ayrıca Trump, Türkiye'nin bir NATO üyesi olduğunu hatırlatarak, "(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) 13 Kasım'da misafirim olarak ABD'ye geliyor." dedi.

Trump'ın daha sonra attığı tweetler ise kafa karıştırdı. Trump, 'Türkiye tarafından zorunlu olmayan veya gereksiz bir çatışmaya girilmesi onların ekonomileri ve çok kırılgan olan paraları için yıkıcı olacak. Biz Kürtlere finansal olarak ve silah olarak yardım ediyoruz' dedi. 

Trump'ın nispeten ılımlı açıklamaları sonrası dolar/TL 5,80'e kadar geriledi ve borsada artıya geçti. Öte yandan Trump'ın daha sonraki açıklamaları sonrası ise borsa yeniden eksiye döndü.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar