TSKB 177 milyon dolar sendikasyon kredisi sağladı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) 12 farklı ülkeden toplam 12  bankanın katılımıyla 177 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi  temin etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), 12 bankadan 177 milyon  dolar tutarında sendikasyon kredisi temin etti. Sendikasyon kredi  anlaşması 9 Temmuz’da imzalandı.

Doha Bank, Arab Banking Corporation, Citi, ING NV, ING A.Ş., Standard Chartered Bank, SMBC, BNP Paribas, Intesa Sanpaolo, BKT ve Raiffeisen Bank International AG’nin katılımcı olduğu kredi, Commerzbank’ın koordinatörlüğünde temin edildi.

367 gün vadeli sendikasyon kredisi faiz oranı Euribor / Libor + %2  iken yenileme oranı ise %80 oldu.

Sendikasyon kredisi ile ilgili değerlendirmede bulunan TSKB Genel Müdürü Suat İnce “TSKB olarak 69. faaliyet yılımızda Türkiye’nin kalkınmasına ve sürdürülebilir büyümesine çok yönlü katkımızı  stratejik hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla devam ettiriyoruz. Sendikasyon kredimizi, geçen yıllarda olduğu gibi, uluslararası  piyasalarda önde gelen 12 farklı ülkenin prestijli bankalarının  katılımı ile gerçekleştirmiş olmaktan memnuniyet duyuyoruz. TSKB’nin  uluslararası piyasalardaki güçlü ve güvenilir algısıyla, ülkemizin  sürdürülebilir kalkınmasına sunduğumuz desteği sağladığımız finansal  kaynaklarla artırarak sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar