Tureks, ilk işlem gününde tavan oldu

Borsa İstanbul, halka arzlar yoğun ilgi görürken endekse dahil olan şirketlerin tavan performansları da devam ediyor. Halka arzı sonrası bugün ilk kez işleme açılan Tureks Turizm de güne yüzde 10 primle başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul'da son 1 hafta içerisinde gerçekleştirilen 3 halka arzdan ikincisi olan Tureks Turizm, bugün ilk kez işlem görmeye başladı. Dünya Gazetesi'nden Hüseyin Koyuncuoğlu'nun haberine göre 12 liradan TUREX koduyla Borsa İstanbul'a kote edilen Tureks Turizm hisseleri açılışla birlikte yüzde 10 prim yaptı ve 13,2 liraya yükseldi. 

1-2 Nisan tarihlerinde halka arz için talep toplayan Tureks Turizm Taşımacılık hisselerine 6.1 kat talep gelmiş ve 772 bin 538 adet yatırımcı halka arza katılmıştı. Bu yatırımcılardan halka arz büyüklüğünün 6.1 katına denk gelen filtre edilmemiş 136.945.618 TL nominal değerli talep gelmişti..

Matriks, 3. günde de tavan

Salı günü borsada işlem görmeye başlayan Matriks de üst üste 3. gününde de tavandan işlem görüyor. 28 liradan Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Matriks, 3. günün açılışında 37,26 liraya ulaşmış durumda. 

Halka arzı rekor taleple tamamlanan Qua Granite'in ne zaman işlem görmeye başlayacağı ise henüz açıklanmadı. 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar