Türk ekonomisi büyüme tahminini açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, kredilerde büyümenin  desteklediği toparlanmanın enflasyon konusunda endişeler yarattığını, ancak Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 6,0 büyümesini beklediklerini aktardı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel ekonomik toparlanmanın rayında olmasının, Turkiye'nin turizm sektöründe toparlanmanın yolunda olmasının ve aşılamada ilerlemenin Türk ekonomisinde büyümeyi desteklediğini belirten Moody's, baz  etkisinin de güçlü büyümede rol oynadığını vurguladı.

Bununla birlikte, "Büyüme ivmesinde önümüzdeki çeyreklerde ciddi bir  yavaşlama bekliyoruz" ifadelerini de kullanan Moody's, sıkılaşan  finansal şartların, kredilerden büyümenin geçen yılda çok daha düşük  bir seviyede kalmasının ve ısrarcı şekilde yüksek enflasyonu etkisi ile
2021'den sonra büyümenin yavaşlayacağını öngördü.

2021 sonrasında ekonomik büyümenin yüzde 3,6 civarına gerileyeceğini  tahmin eden Moody's, bu tahmininde hükümetin yeniden güçlü bir kredi büyümesi için bastırmayacağını öngördüklerini de vurguladı.

Moody's 2021 yılında G20 ekonomilerde büyümenin yüzde 6,5 ve 2022 yılında  yüzde 4,5 olacağını tahmin ederken, G20'nin gelişmiş ekononmilerinin  bu yıl yüzde 5,6 ve gelecek yıl yüzde 4.2 büyüyeceklerini öngördü. G20'nin gelişmekte olan üyelerinin ise bu yıl yüzde 5,7 ve 2022'de  yüzde 4,1 büyümeleri bekleniyor.

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar