Türk Telekom 2019'da 2,4 milyar TL kar açıkladı

2019 yılında net kar, güçlü faaliyet performansı, disiplinli  faaliyet gideri yönetimi ve kur ortamının daha elverişli olması sayesinde önemli bir artış göstererek 2,4 milyar TL oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türk Telekom Grubu 2019 yılında güçlü operasyonel performans ile  halka arzdan bu yana kaydedilen rekor gelir, FAVÖK büyümesi ve güçlü  nakit akışı açıkladı. 

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal şunları söyledi:“2019 yılı Türk Telekom için güçlü finansal ve operasyonel  sonuçlarla yine dikkat çekici yıl oldu. Entegre iş modelimiz altında  eşsiz çeşitlendirilmiş portföyümüzle birlikte penetrasyonu artırma ve ARPU ve abone metriklerinde dengeli bir büyümeye odaklı stratejimiz bu  güçlü sonuçları kaydetmemizi sağladı. Yıl içinde FAVÖK öngörümüzü iki  kez yukarı yönlü revize ederken, FAVÖK’ümüz son öngörümüzün de  üzerinde gerçekleşti  2019 yılı satış gelirimiz ise öngörü paralelinde  gerçekleşti. Bu sonuçlar stratejimizin başarısını ve Türk  telekomünikasyon sektörünün sunduğu büyüme fırsatlarını bir kez daha  teyit etti.”

2019 Yılı Finansal Gelişmeler2019 yılında konsolide gelirler Türk Telekom’un halka arzından bu  yana en yüksek büyüme olan %15,8 artışla 23,7 milyar TL’ye yükseldi.UFRYK 12 hariç tutulduğunda, gelir artışı öngörüye paralel olarak  yıllık bazda %15,1 oldu. Grup FAVÖK’ü, halka arzdan bu yana en yüksek  yıllık büyüme olan %32,4 artışla, 11 milyar TL olan FAVÖK öngörüsünün  üzerinde 11,2 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

FAVÖK marjı faaliyet giderlerinin yönetimi konusunda alınan  verimlilik önlemleri ve güçlü gelir büyümesi sayesinde artış  göstermeye devam etti.

Grup 2019 yılında 2018 yılına göre 5,9 puan  artışla %47,2 FAVÖK marjı kaydetti. UFRS 16 etkisi hariç tutulduğunda, FAVÖK marjı 2018 seviyesinin yine 2,7 puan üzerinde %44,0 olarak  gerçekleşti.Faaliyet karı yıllık %36,7 artış ile 6,4 milyar TL’ye yükseldi.

Yatırım harcamaları temel olarak fiber dönüşüm projeleri, fiber  greenfield yatırımları ve mobildeki kapasite artışları nedeniyle  yıllık bazda %20,9 artışla 4,9 milyar TL’ye yükseldi.2019 yılında net kar, güçlü faaliyet performansı, disiplinli  faaliyet gideri yönetimi ve kur ortamının daha elverişli olması  sayesinde 2018 yılında kaydedilen 1.391 milyon TL net zarara karşın  önemli bir artış göstererek 2.407 milyon TL oldu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar