Türk Telekom için ‘AL’ tavsiyesi

İş Yatırım, Türk Telekom için 9,00 TL hedef fiyat ile 'AL tavsiyesini korudu. Raporda, ‘Şirketin 2020 FAVÖK ve yatırım harcaması beklentisi bizim öngörülerimizle uyumlu. Beklentilerimize paralel rakamlara karşın, sağlıklı nakit yaratımı nedeni ile sonuçlara piyasa tepkisinin hafif olumlu olmasını bekliyoruz. Hisse ile için AL tavsiyemizi koruyoruz’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Türk Telekom   

Kapanış (TL) : 8.24 - Hedef Fiyat (TL) : 9 - Piyasa Deg.(TL) :

28840 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 21.27

TTKOM 4Ç19: Çeyreksel sonuçlar ve şirketin 2020 hedefleri  beklentilerimizle büyük ölçüde uyumlu     Türk Telekom 4Ç19’da, beklentilere büyük ölçüde paralel 545mn TL  net kar açıkladı (İŞY: 515mn TL ve piyasa: 528mn TL). Şirket’in net  karında hem yıllık hem çeyreksel bazda görülen düşüşün temel sebebi  ise kur farkı zararları. Türk Telekom ilk 9 ayılık performansına  benzer olarak, hem operasyonel karlılığını hem nakit yaratımını yıllık  bazda iyileşmeyi sürdürdü. Bununla beraber 4Ç19 gerçekleşmeleri,  şirketin Ekim ayında revize ettiği yılsonu beklentileri ile uyumlu.

Türk Telekom’un satış gelirleri 4Ç19’da, beklentilere paralel,  yıllık bazda %16 artış ile 6,28 milyar TL’ye yükseldi. Sabit internet  ve mobil iş kollarının satışları yıllık bazda sırası ile %20 ve %18  artışla büyümeyi destekledi. İki ana iş kolunda yılbaşından beri devam  eden abone kazanımları 4Ç19’da da devam etti. Türk Telekom’un mobil  tarafta abone sayısı çeyreksel bazda 186 bin yeni abone artışla 22.9mn  oldu. (yıllık bazda %6,5 artış). Bu noktada BTK kararı uyarınca  şirketin, oturma izni bulunmayan 169 bin abonesinin aboneliklerini  iptal ettiğini hatırlatmak isteriz. Sabit internet iş kolunda ise  abone sayısı çeyreksel bazda %1 artışla (39 bin net yeni abone  kazanımı) 11,4 milyona yükseldi. Şirketin abone başına ortalama geliri  mobil ve sabit internet tarafında sırasıyla %7,7 ve %13,3 artış  gösterdi.

4Ç19 FAVÖK, beklentilere büyük ölçüde paralel yıllık bazda %27  artış ile 2,82 milyar TL’ye yükseldi (İŞY: 2,76 milyar TL ve piyasa: 2,74 milyar TL). 4Ç19 FAVÖK marjı, sabit internet tarafındaki güçlü  büyüme, sıkı operasyonel gider kontrolü ve UFRS 16’nın pozitif etkisi  ile yıllık bazda 4,0 puan artışla 45,0%, olarak gerçekleşti. UFRS 16  etkisi hariç tutulduğunda da FAVÖK marjı yıllık bazda ,0,45puan  artışla %41,7 oldu.

Şirketin net borç / FAVÖK oranı, faaliyetlerden sağlanan güçlü  nakit yaratımı sayesinde 1,4x seviyesine geriledi. (3Ç19 Net borç /FAVÖK: 1,6x). Sağlıklı kaldıraç oranın Telekom’u mevcut tahminimiz olan% 70’ten daha yüksek bir dağıtım oranı ile temettü vermeye teşvik  edebileceğini düşünüyoruz.

2020 hedefleri: Türk Telekom 2020’de, gelirlerde %14 seviyesinde artış, 12,4 milyar TL konsolide FAVÖK ve 5,8 milyar TL yatırım harcaması öngörüyor. Şirketin 2020 FAVÖK ve yatırım harcaması beklentisi bizim öngörülerimizle uyumlu. Beklentilerimize paralel rakamlara karşın, sağlıklı nakit yaratımı nedeni ile sonuçlara piyasa tepkisinin hafif olumlu olmasını bekliyoruz. Hisse ile için AL tavsiyemizi koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar