Türk Telekom TTKOM hisse yorumu ve analizi

Yapı Kredi Yatırım, piyasa beklentisinin üzerinde net kar açıklayan Türk Telekom için 11,30 TL hedef fiyatını ve 'al' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"Türk Telekom 1Ç21 Finansal Sonuçları

Türk Telekom 1Ç21’de geçen senenin aynı döneminde açıkladığı 661  milyon TL net kara karşılık 1.35 milyar TL net kar açıkladı. Açıklanan  net kar hem bizim hem de piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.

Tahminimizin sapmasının ana nedeni olarak beklentimizden daha iyi  gerçekleşen faaliyet kar marjını söyleyebiliriz.

Konsolide FAVÖK, 1Ç21’de %50.1 VAFÖK marjı ile yıllık bazda %28  artarak 3.8 milyar TL’ye ulaştı.

VAFÖK marjı genişvant gelirlerindeki  güçlü büyümenin yanı sıra Covid 19 kaynaklı maliyet tasarruflarının  olumlu etkisi artış gösterdi. IFRIC 12 muhasebe etkisi hariç  tutulduğunda, VAFÖK marjı yıllık 310 baz puan artışla %52.1 oldu.

Açıklanan finansalların beklentilerden daha iyi olmasından dolayı  piyasanın sonuçlara olumlu tepki vermesini bekliyoruz. Sabit  genişbTürk antın, Şirket’in büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğini  düşünüyoruz. Şirket yönetimi %68 olan Türkiye’nin sabit genişbant  penetrasyonunun artmaya devam etmesini ve birkaç yıl içerisinde %75  çıkmasını bekliyor.

Şirket bugün sonuçlar ile ilgili telekonferans düzenleyecek. Şirket’i  dinledikten sonra tahminlerimizin üzerinden geçebiliriz. Şu an için 11.3 TL hedef fiyatımız ile AL tavsiyemizi koruyoruz."

Analizin tamamı için:

https://www.ykyatirim.com.tr/mailing/7ccb2a32-8d3c-4a9a-bb13-888dc9b8e3b6.pdf

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları