Türk Telekom’da hisse yapısında değişiklik olacak mı?

Türkiye Varlık Fonu (TVF) CEO'su Sönmez, Türk Telekom'da hisse yapısına ilişkin bir planları olmadığını söyledi. Sönmez, Adana’da 10 milyar dolar büyüklüğünde petrokimya tesisi için fizibilite çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Sönmez, bölgesel bir enerji merkezi olacak proje için yabancı doğrudan yatırım yapmayı amaçladıklarını belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Varlık Fonu (TVF) CEO'su Zafer Sönmez, Bloomberg News'a değerlendirmelerde bulundu.

Sönmez, THY'nin küresel havacılık konsolidasyonunda yerini alacağını söyledi.

“1980’lerde başlayan özelleştirme furyası ve bu yolla devleti ekonomide küçültme düşüncesi dünyada kendini tüketmiştir” diyen Sönmez, “Özel sektörün ölçeğinin yetmediği alanlarda yatırım yapan, doğrudan yatırımcı çeken ve bu yolla hem ölçek büyüten hem de piyasa yapısını değiştiren bir rol oynayacağız” şeklinde konuştu.

Singapur ve Malezya gibi Asya ülkelerinin bu modeli yıllardır başarıyla uyguladığının altını çizen Sönmez, Türkiye’nin de benzer bir modeli çok daha iyi uygulayabileceği bir potansiye sahip olduğunu belirtti ve “Bunun en iyi örneğini Turkcell’de verdik. Yıllardır devam eden ve özel sektörün çözemediği ortaklık yapısı sorununu çözdük. Bunu yaparken aynı zamanda buraya yabancı kaynak girişi sağladık.” dedi.

Türk Telekom'da hisse yapısına ilişkin bir planlarının olmadığını belirten Sönmez, "TVF birkaç yılda yıllık 10 milyar dolarlık projeyi finanse edecek" şeklinde görüş bildirdi.

Adana’da 10 milyar dolar büyüklüğünde petrokimya tesisi için fizibilite çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Sönmez, bölgesel bir enerji merkezi olacak proje için yabancı doğrudan yatırım yapmayı amaçladıklarını belirtti. Sönmez, "TVF Afşin-Elbistan Santrali için 6 firma ile görüşüyor" dedi.

TTKOM TURK TELEKOMUNIKASYON A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 30.64
Satış 30.66
Değişim -0.18%
Son Değer 30.66
En yüksek 31.5
En düşük 30.56
Haftalık Değişim 0.4587%
Aylık Değişim -4.4859%
Yıllık Değişim 25.862%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar