Türk Telekom'dan temettü hamlesi

Türk Telekom, 1 Kuruş nominal değerde hisse için brüt 0,17182 kuruş olmak üzere toplam brüt 601.370.000,00 TL nakit temettü ödenmesi teklifini ilk genel kurulda şirket hissedarlarına sunma kararı aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Daha önce 31 Aralık'ta tamamlanması öngörülen temettü kısıtlamasının bu tarihten sonra yenilenmemesini takiben şirketler temettü teklifleri konusunda çalışmalarına yön vermeye başladı. Son haber Türk Telekom'dan geldi.

Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada temettü kısıtlaması nedeniyle dağıtımı 2020 yılı içerisinde yapılamadığı için geçmiş yıl kârı olarak şirket bünyesinde kalan 601,4 milyon TL'lik tutarın hissedarlara dağıtılması teklifinin ilk genel kurulda şirket hissedarlarına sunulmasına karar verildiğini belirtti.

Bu kapsamda 1 kuruş nominal değerinde her hisse için brüt 0,17182 Kuruş (yüzde 17,182) olmak üzere toplam brüt 601,4 milyon TL nakit temettü ödenmesi öngörülüyor.

Kaynak: BloombergHT

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar