Türk Traktör hisse değerlendirmesi: AL tavsiyesi

Ata Yatırım, Türk Traktör için hedef fiyatını 74,00 TL, tavsiyesini 'AL' olarak korudu. Raporda, 'En güncel tahminlerimize göre 2020T 6.6x FD/FAVÖK ve 10.3x F/K çarpanları ile 5 senelik ortalama çarpanlarına göre  sırasıyla %18 iskontoya ve %8 prime işaret etmektedir' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme  yapıldı:

"Türk Traktör toplam satışları Şubat ayında yıllık  bazda %46 arttı. <İç satışlardaki momentumun devam etmesi sebebi ile Olumlu> Segmental bazda, yurt içi satış hacmi Şubat ayında düşük baz  etkisi ile birlikte azalan faiz oranların da yardımıyla yıllık bazda
%116 artarken aynı dönemde ihracat satış hacmi yıllık bazda %2 arttı.

Faiz oranlarının düşmeye başlaması ile yurt içi traktör talebinin de  geçmişe göre hala zayıf olsa da toparlanmanın devam ettiğini  görüyoruz. Makro görünümün faizlerin düşüşü yolu ile daha olumlu hale  gelmesi ve bunun sonucunda iç talep görünümünün iyileşmesi şirket için  daha olumlu olmamıza sebep oluyor. Düşük faiz ortamının devamı ve iç  talepteki iyileşmenin devam etmesi hisse için destekleyici unsurlar  olacaktır.   

2020 yılında yurt içi satış hacminin yıllık bazda %33 artarak  aylık bazda ortalama 1,210 adete işaret eden 14,589 adet olmasını  beklemekteyiz.

Şirketin tahmini ise yurt içi satışlarının 12,500-15,500 adet olması yönündedir. Şirket tahmininin alt sınırı  yıllık bazda %14 artışa işaret ederken üst bant ise yıllık bazda %41  artışa işaret etmektedir. Şirket ihracat satış hacmi beklentisini ise 14-15.5 bin adet olarak açıklarken bizim 15.5 bin adetlik ihracat  beklentimiz (yıllık bazda %2 artış) şirketin beklentisinin üst  bandındadır. En güncel tahminlerimize göre 2020T 6.6x FD/FAVÖK ve 10.3x F/K çarpanları ile 5 senelik ortalama çarpanlarına göre  sırasıyla %18 iskontoya ve %8 prime işaret etmektedir.

Türk Traktör için 12 aylık hedef fiyatımız 74.00 TL olmakla  birlikte “AL” önerimizi koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar