Turkcell hisse yorumu ve teknik analizi

Ak Yatırım, Varlık Fonu’nun Telia hisselerini satın alma haberinin ardından Turkcell için 18,90 TL hedef fiyat ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Turkcell: Telia Company dolaylı sahip olduğu %24'lük Turkcell  hisselerinin satışıyla ilgili Türkiye Varlık Fonu ile görüştüklerine  ilişkin medyada çıkan haberleri doğruladı.

Şirket %47'sine sahip olduğu Turkcell Holding paylarının olası bir anlaşma halinde 530mn  dolara civarında bir fiyattan satılabileceğini belirtti. Turkcell Holding, Turkcell'in %51'ine sahip durumdadır. Söz konusu satış fiyatı Turkcell'in dünkü kapanış fiyatına göre yüzde 53 iskontoya işaret etmektedir.

İskontonun sebebinin, hisselerin borsada işlem görmeyen dolaylı paylar olması ve Telia Company'nin uzun zamandır Turkcell hisselerini satma isteği olabileceğini düşünüyoruz. Söz konusu fiyatın Turkcell'in azınlık yatırımcıları için kıstas alınmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Varlık Fonu'nun Telia'nın Turkcell Holding'deki paylarını satın almasının Turkcell yönetiminde önemli bir değişiklik yaratmasını beklemiyoruz. Telia Company halihazırda Turkcell yönetim kurulunda yedi üyeden birini aday gösterme hakkına sahiptir. Turkcell için Endeksin Üzerinde Getiri tavsiyesi ve 18,9 hedef fiyatımızı koruyoruz.”

TCELL TURKCELL ILETISIM HIZMETLERI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 68.3
Satış 68.4
Değişim 1.65%
Son Değer 68.4
En yüksek 68.65
En düşük 66.6
Haftalık Değişim -1.7946%
Aylık Değişim 2.1657%
Yıllık Değişim 21.9251%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar