Turkcell, Superonline'ın halka arzı için düğmeye bastı

Turkcell'in, internet servisi sağlayıcı iştiraki Superonline'ın halka arzı için bankalarla görüşmelere başladığı belirtildi. Turkcell yatırımcı sunumuna göre Superonline’ın 2020 hasılatı çift haneli büyümeyle 5,54 milyar lira, Favök ise yıllık yüzde 20 artışla 2,9 milyar lira gerçekleşmişti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye’nin en büyük mobil operatörü Turkcell, konuya yakın kaynaklara göre, internet servis sağlayacı iştiraki Superonline’ın halka arzı için yatırım bankaları ile görüşmelere başladı.

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre Turkcell, Superonline halka arzı için yerli ve uluslararası bankalarla halka arz sürecini yönetmeleri için temas kurmaya başladı. Üç kaynağa göre Turkcell yeterli yatırımcı talebi olmaması durumunda halka arzı erteleme yoluna da gidebilir.

Turkcell konuya ilişkin Bloomberg'e yorum yapmadı.

Genel Müdür Erkan halka arzın değerlendirildiğini belirtmişti

Turkcell CEO’su Murat Erkan şubat ayında yaptığı açıklamada şirket yönetiminin Superonline, Global Tower ve Paycell’de blok satış ya da halka arz yöntemiyle hisse satışını değerlendirdiğini bildirmişti.

Turkcell yatırımcı sunumuna göre Superonline’ın 2020 hasılatı çift haneli büyümeyle 5,54 milyar lira, Favök ise yıllık yüzde 20 artışla 2,9 milyar lira gerçekleşmişti.

Turkcell’de yüzde 26,2 hisse Türkiye Varlık Fonu’na ait durumda. Rus milyarder Mikhail Fridman’ın sahibi olduğu LetterOne Investment Holdings’in iştiraki IMTIS Holding ise Turkcell’de yüzde 19,8 hisseye sahip.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar