Turkcell’de iki günde 180 milyon doları gördük

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, "Turkcell’de 150 milyon dolarla iki günde 180 milyon doları gördük" dedi. Sönmez, 'LetterOne, bizim için özel sektörü ve  yabancı sermayeyi temsil eden bir hissedar' dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünya'dan Vahap Munyar Turkcell ile ilgili gelişmeleri  değerlendiren Sönmez, "Turkcell İletişim’de özel sektörü kenara  itmemiz de söz konusu değil. LetterOne, bizim için özel sektörü ve  yabancı sermayeyi temsil eden bir hissedar." diye konuştu.

Sönmez şu bilgileri verdi:

"Türkiye Varlık Fonu’na geçecek yüzde 26.2’nin içindeki 15’lik  bölüm, imtiyaz hakkını da getiriyor. Yani, yönetim kurulunda çoğunluğu TVF temsil edecek. Yeni yapıda LetterOne’nın Turkcell İletişim’de  hisse oranı yüzde 24.8’e çıkmakla birlikte veto hakkı olmayacak.

Telia’ya ödenecek 530 milyon dolar Citi London’a yatırılacak. Tarafların birbirleri aleyhine British Islands’da açtıklar davalar  geri çekilip, işlem tamamlanma noktasına gelince, hisse devirleri  gerçekleşecek. Para Telia’nın hesabına geçecek."

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar