Turkcell’e 500 milyon euroluk kaynak

Turkcell, China Development Bank ile Grubun 3 yıl içerisinde yapılacak altyapı yatırımlarının finansmanı amacıyla 500 milyon euro  tutarında, euro ve Çin Yuan'ı cinsinden kullanılabilecek kredi  anlaşması imzaladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Turkcell, China Development Bank ile 500 milyon euro tutarında, kredi anlaşması imzaladı

KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimiz, China Development Bank ("CDB") ile Grubun 3 yıl  içerisinde yapılacak altyapı yatırımlarının finansmanı amacıyla 500  milyon Avro tutarında, Avro ve Çin Yuan'ı cinsinden kullanılabilecek  kredi anlaşması imzalamıştır.

Kredilerin vadesi 8 yıl olup, ilk 3 yılı anapara geri ödemesizdir. 3 yıllık geri ödemesiz dönem (kullanım dönemi) sonrasındaki 5 yıl içerisinde geri ödeme yapılacaktır. Kredinin yıllık faiz oranı Avro dilim için Euribor+%2,29, Çin Yuan'ı dilim içinse sabit %5,15'tir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar