TurkishBank Group'un temsilcisi Turkish Yatırım, Infina Yazılım ile işbirliğine gitti

TurkishBank Group'un sermaye piyasalarındaki temsilcisi Turkish Yatırım, 1995’ten beri sermaye piyasaları için teknolojik çözümler üreten Infina Yazılım ile işbirliği yaptı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Infina Yazılım işbirliği ile geliştirilen yeni Turkish Yatırım alt yapısı, iş süreçlerinin daha hızlı ve güvenli yönetilmesine paralel olarak, müşterilere daha yüksek kalitede ve yenilikçi hizmetin de sunulmasına imkan vermektedir. Turkish Yatırım, yenilenen altyapısıyla internet şubesinde müşterilerine daha fazla işlem türü ve müşteri ihtiyaçlarına uygun raporlamalar sunuyor.

Infina Yazılım A.Ş.’nin sunduğu teknoloji ile Turkish Yatırım altyapısı, yapay zeka ve makine öğrenmesi destekli dijital varlık yönetimi uygulamaları için de hazır hale geldi.

İşbirliğini değerlendiren Turkish Yatırım Genel Müdürü Serkan Sayar, finans sektörünün artık tamamen dijital bir sektör olarak görülmesi gerektiğini ve altyapısını gelecek teknolojilere uygun olarak hazırlayan kurumların rekabette çok avantajlı bir konuma geçeceğini söyledi.

Infina Yazılım Genel Müdürü Y.Nejat Özek gelecekte, sadece dijital dönüşüme şimdiden dahil olan kurumların ayakta kalabileceğini değerlendirdi.

Turkish Yatırım'ın 5 şubesi var

Türkiye, Kıbrıs ve İngiltere’de olmak üzere 3 ülkede bankacılık faaliyeti gösteren TurkishBank Group’un iştiraki Turkish Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 31 Aralık 1996 tarihinde kurulmuştur. 20 Yılı aşkın tecrübesi ile sermaye piyasalarında müşterilerine hizmet vermekte olan Turkish Yatırım’ın, TurkishBank A.Ş. ve Kıbrıs’ta bulunan Türk Bankası Ltd. ile emir iletimine aracılık sözleşmesi bulunmaktadır. Turkish Yatırım’ın 5 şubesi bulunmaktadır. www.turkishyatirim.com

Çeyrek asırlık tecrübe

Türkiye ve İngiltere’de faaliyet gösteren Infina Yazılım A.Ş. finans kurumlarından bağımsız bir ortaklık yapısıyla 1995 yılında kurulmuştur. Çeyrek asırlık tecrübesi ile sermaye piyasalarına yönelik olarak, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, emeklilik şirketleri, yatırım fonları, yatırım ortaklıkları, özel bankacılık ve aile ofislerine yönelik dijital çözümlerine ek olarak iş zekası, e-defter ve e-fatura gibi çeşitli ürünlerle de finans sektörüne hizmet vermektedir. Infina Yazılım A.Ş. dijitalleşme çağına uygun olarak yapay zeka, robo-advisor, blockchain gibi önemli teknolojiler için de yatırım yapmaya devam etmektedir.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar