Türkiye'de 7/24 para transferi dönemi başlıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası FAST ödeme sisteminin 8 Ocak itibariyle kullanıma sunulduğunu açıkladı. FAST Sistemi, yaygın kullanımının yakından izlenmesi amacıyla, ilk aşamada 50 TL limitli olarak başlatıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası FAST sisteminin 8 Ocak itibariyle kullanıma sunulduğunu açıkladı.

FAST Sistemi ile birlikte, elektronik ödemelerin sisteme kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası (TCKN), telefon numarası ve e-posta adresi ile kolay ve pratik bir şekilde başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi de kullanıma sunuldu

FAST Sistemi, yaygın kullanımının yakından izlenmesi amacıyla, ilk aşamada 50 TL limitli olarak başlatıldı. Bu limit, kullanımın yaygınlığına göre kademeli şekilde artırılarak 1000 TL’ye kadar yükseltilecek.

FAST Sistemi ile birlikte, IBAN numarası olmadan, telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak 24 saat ödeme yapılabilecek. Söz konusu sistem sadece kişiden kişiye değil, ticari ödemelerde de kullanılacak. Sistemde, banka müşterisi cep telefonunu, TC kimlik numarasını, pasaport numarasını ya da e-mail bilgilerini banka iban numarası ile bir defaya mahsus eşleştiriyor. O kişiye FAST sistemiyle para gönderecek kişi de istediği bankadan telefon numrasına ya da eposta adresine para gönderebiliyor.

 

 

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar