Türkiye'den S-400 açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin S-400 konusunda egemen bir ülke olarak kararını verdiğini ve bu süreci sonuna kadar devam ettireceğini belirtti. Kalın, "S-400 kararının bir gecede alınmış bir karar olmadığının altını tekrar çizmek lazım. Bunu Amerikalı muhataplarımıza da pek çok defa anlattık. Kendileri de aslında bütün bu işin safahatını gayet iyi biliyorlar." ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Joe Biden'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefon görüşmesinde ihtilaflı konuları ele aldıklarını belirtti. Kalın tam bir tarih söz konusu olmasa da önümüzdeki haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşebileceğini belirtti.

Kalın, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin, Rusya’dan temin ettiği füze savunma sistemi S-400’ü muhafaza etmeme çağrısını yinelemesi üzerine, “Biz baştan beri söyledik, S-400 ile ilgili Türkiye egemen bir ülke olarak karar verdi ve bu süreci de sonuna kadar devam ettirecek, tamamlayacak” açıklamasını yaptı.

"S-400 kararı bir gecede alınmadı"

Kalın, “S-400 kararının bir gecede alınmış bir karar olmadığının altını tekrar çizmek lazım. Bunu Amerikalı muhataplarımıza da pek çok defa anlattık” dedi. Kalın, ABD’ye daha önce S-400’lerin NATO savunma sistemine entegre edilmeyeceği için kaygılarını ortadan kaldıracak bir modelin birlikte geliştirilebileceği önerisinde bulunduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden’ın görüşme takvimine yönelik soru üzerine Kalın, “Önümüzdeki günlerde muhtemelen Dışişleri Bakanımızın bir görüşmesi olur. Ondan sonra da önümüzdeki haftalarda diyeyim, tam bir tarih yok şu anda önümüzde, Cumhurbaşkanımızın Biden ile bir görüşmesi olabilir” diye konuştu.

Kategoriler Gündem
Yorumlar