Türkiye'den Tunus'a 5 milyon dolarlık hibe

Türkiye, Tunus'a 5 milyon dolar hibe salgın desteği verecek. Ayrıca KKTC ile 3 ülkeye de ilaç ve gereç desteği sağlanacak. Öte yandan Tunus'a yapılan TL karşılığı yaklaşık 45 milyon TL'yi aşan hibe sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye uluslararası anlaşmalar kapsamında COVID-19 pandemisiyle mücadele için Tunus ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC)  hibe desteği sağlayacak.

Bu kapsamda Tunus’a COVID-10 salgını sebebiyle destek olunması amacıyla 5 milyon dolar nakdi hibe desteği sağlanacak. Hibe bütçe finansmanı için kullanılacak ve tek dilim halinde ödenecek.

KKTC ile yapılan sağlık alanında hibe yapılmasına ilişkin mutabakat zaptı uyarınca ise COVID-19 ile mücadelede  kullanılmak üzere aşı ve ilaç hibe edilecek. KKTC’ye 5 bin adet Prevenar aşısı, 500 adet PPV 23 Pnömokok aşısı ve 200 kutu Favipiravir hibe edilecek.

Ayrıca, Nijer’e 1 adet ventilatör, Kongo Cumhuriyeti’ne 2 adet ventilatör, Nijerya Cumhuriyeti’ne ise 10 bin kutu Hidroksiklorokin ile 2 bin 500 kutu Favirpavir hibe edilecek.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar