"Tut" olan tavsiyesini "sat"a indirdi

Halk Yatırım, İş GYO için hedef fiyatını 4,85 TL’den 7,40 TL’ye revize ederken, "tut" olan tavsiyesini "sat"a indirdi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Halk Yatırım, İş GYO için hedef fiyatını 4,85 TL’den 7,40 TL’ye revize ederken, "tut" olan tavsiyesini "sat"a indirdi.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Finansman giderlerindeki azalış karlılığı destekledi. İş GYO, 1Ç22’de piyasa ortalama beklentisi olan 54 milyon TL ve beklentimiz olan 52 milyon TL’nin üzerinde 66 milyon TL net kar açıkladı.

Geçen senenin aynı döneminde bu rakam 3,6 mn TL net kardı. Net finansman giderlerindeki azalış net karı destekledi. Geçen yıl ilk çeyrekte 36 mn TL net finansman gideri kaydeden şirket, bu yılın ilk çeyreğinde 23,4 mn TL net finansman gideri kaydetti. Beklentimizin üzerinde gerçekleşen net karda ise, operasyonel karlılığın beklentimizin üzerinde gerçekleşmesi etkili oldu.

Beklentimizin üzerinde gerçekleşen finansal sonuçların hisse performansına yansımasını ‘sınırlı pozitif’ olarak değerlendirsek de, hissenin son 3 aylık dönemde endekse relatif %153, yılbaşından bu yana endekse relatif %284 pozitif performans sergilediğini gözönünde bulundurduğumuzda yükselişlerde temkinli olunması gerektiği görüşündeyiz.

CİRO BEKLENTİLER İLE UYUMLU

İlk çeyrekte kira gelirleri tarafında yıllık bazda %46,6, güçlü proje teslimlerinin desteğiyle konut satış gelirleri tarafında ise yıllık %194,3 artışla 52,5 milyon TL, üst hakkı kullanım gelirlerinde ise yıllık bazda %99,4 artışla 16,6 milyon TL gelir elde edildi.

Dolayısıyla kira gelirlerindeki artış ve konut satış gelirlerindeki güçlü teslimatlar yıllık bazda ciro büyümesinde etkili oldu. Net satış gelirleri, piyasa ortalama beklentisi olan 137 mn TL ve beklentimiz olan 130 milyon TL ile benzer yıllık bazda %93,6 artışla 139 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

OPERASYONEL KAR BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE

İş GYO 1Ç22’de, hem bizim hem piyasa ortalama beklentisi olan 74 mn TL’nin üzerinde, yıllık bazda %122,8 artışla 82 milyon TL FAVÖK açıkladı. FAVÖK marjı ise, 1Ç21’deki %51,1 seviyesine göre 7,7 puan artarak %58,8 seviyesine yükseldi.

Yüksek marjlarda kira gelirlerinin satış gelirleri içerisindeki payının artması etkili oldu. Net borç ise, bir önceki çeyreğe göre %21,2 artarak 1.096 mn TL seviyesinde gerçekleşti.

TAVSİYEMİZİ SAT’A ÇEKİYORUZ

Pandeminin geride kalması ve artan enflasyon oranına bağlı olarak ofis ve perakende kira gelirlerinde 2022 için üst hakkı kullanım gelirleri dahil 430 mn TL’lik gelir öngörürken, toplam satış geliri tahminimiz ise 734 mn TL seviyesinde bulunuyor.

FAVÖK tahminimizi ise 2022 için 392 mn TL olarak hesaplıyoruz. Ayrıca şirketin sahip olduğu ve yeni satın aldığı arsalar üzerinde konut geliştirme projelerini hızlandırmaya başladığını biliyoruz. İmarı alınan, inşaatına başlanan ve İş GYO’nun %50 paya sahip olduğu Altunizade projesinde 98 ünite konut, 1 blok ofis ve kısmen ticari alan inşası planlanıyor.

Merkezi bir lokasyonda bulunması ve bölgede proje geliştirmek için sınırlı alan olması nedeniyle projeden elde edilecek hasılatın İş GYO payının 1,3 milyar TL’ye ulaşabileceğini düşünüyoruz.

2023’te tamamlanması planlanan projenin ön satışlarının önümüzdeki aylarda başlaması öngörülüyor. Ayrıca Kasaba Evleri projesinin 2022’nin 3. çeyreğinde teslim edilmeye başlanmasıyla 120 milyon TL’lik gelir elde edileceğini ve 2022 karlılığını destekleyeceğini öngörüyoruz.

Ek olarak, Kadıköy Otel (İş  GYO’nun payı %45) ve Tuzla Konut Projesi de planan projeler arasında yer alıyor. Finansalların ardından beklentimizin hafif üzerinde gerçekleşen sonuçlar ve 2022’ye ilişkin söz konusu projelere ilişkin tahminlerimizde yaptığımız revizyonlara bağlı olarak modelimizi güncelledik. Bu doğrultuda, güncellemelere bağlı olarak, İş GYO için 12 aylık hedef fiyatımızı 4,85 TL’den 7,40 TL’ye revize ederken, ‘TUT’ olan tavsiyemizi ise SAT’a çekiyoruz.

ISGYO IS GAYRIMENKUL YATIRIM ORTAKLIGI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 15.04
Satış 15.06
Değişim 0.19%
Son Değer 15.04
En yüksek 15.16
En düşük 14.67
Haftalık Değişim -8.2367%
Aylık Değişim 2.1045%
Yıllık Değişim -3.0303%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar