Üç hissede ağırlığını artırdı

Ziraat Yatırım, Garanti Bankası ve Türk Telekom'u hisse öneri portföyünden çıkarırken, Kardemir D'yi 8,90 TL hedef fiyat ve yüzde 10 ağırlıkla model portföyüne ekledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ziraat Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

'Hisse Öneri Portföyü - Güncelleme" 26 Mart 2021

Hisse öneri portföyümüzü hisse performanslarına bağlı olarak güncelliyoruz. Buna göre öneri portföyümüzden %15 ağırlıklı Garanti BBVA'yı (GARAN) ve %5 ağırlıklı Türk Telekom'u (TTKOM) çıkartırken, Kardemir (D)'yi (KRDMD) %10 ağırlıkla öneri portföyümüze ekliyoruz.

Ek olarak, portföyümüzde yer alan BİM'in (BIMAS) ve Ülker Bisküvi'nin (ULKER) ağırlıklarını da %5'ten %10'a yükseltiyoruz. Yeni hisse portföyümüz aşağıda yer almaktadır.

PORTFÖYE EKLENEN:

Kardemir (KRDMD): Son dönemde artan çelik fiyatlarının marjları desteklemeye devam etmesi beklenmektedir. Diğer taraftan koronavirüs sürecinde normalleşme sürecine girilmiş olması demir çelik sektörüne olan talebi artırmıştır. Bu sebeple hissenin artan potansiyelini de göz önüne alarak Kardemir (D)'yi portföyümüze ekliyoruz.

PORTFÖYDEN ÇIKARILAN:

Türk Telekom (TTKOM): Hisseyle ilgili "AL" önerimizi korumakla birlikte, beklediğimiz potansiyeli göstermemesi sebebiyle öneri portföyümüzden çıkarıyoruz.

Garanti Bankası (GARAN): Hisseyle ilgili "AL" önerimizi korumakla birlikte, finansal piyasalardaki oynaklık ve zayıf performans sebebiyle hisseyi öneri portföyümüzden çıkarıyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar