Ülker Bisküvi için ‘AL’ tavsiyesi verdi

Ziraat Yatırım, Ülker Bisküvi için 30,80 TL hedef fiyatla 'AL' tavsiyesinde bulundu. Raporda, ‘Önümüzdeki yıllarda da artan nüfusun da etkisiyle sektörün büyümeye devam etmesi beklenmektedir’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ziraat Yatırım Menkul Değerler'in değerlendirmesinde şöyle denildi:

"Ülke nüfusu 2018 yılında bir önceki yıla göre %1,5 oranında  artarken, toplam atıştırmalık pazarı hacimsel olarak %4,3 oranında  artmıştır. 2019 yılının ilk dokuz ayında ise pazar fiyat/gramaj  ayarlamaları nedeniyle hacimsel bazda %4 daralmış ama değersel bazda %22,7 büyümüştür. Şirket ise 2019 yılının ilk dokuz ayında satış  hacmini geçen yılın aynı dönemine göre %4 oranında artırmıştır. Önümüzdeki yıllarda da artan nüfusun da etkisiyle  sektörün büyümeye  devam etmesi beklenmektedir.

Ülker, güçlü dağıtım ağı sayesinde Türkiye'nin her köşesine  ürünleri ulaştırabilmekte ve bu durum şirketin yurtiçi payını korumasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca yaygın dağıtım ağı ve pazar lideri olması sektöre yeni firmaların girişini de  zorlaştırmaktadır.

Yurtiçi ve faaliyet gösterilen ülkelerdeki atıştırmalık alanının  büyüyeceği beklentisine paralel olarak cironun önümüzdeki  dönemlerde de artmaya devam edeceğini düşünmekte ve 2020 yılsonu satış  gelirlerinin 9.117mn TL olarak gerçekleşeceğini öngörmekteyiz. FAVÖK marjı da istikrarlı bir şekilde artmaktadır. Toplam  ciro ve FAVÖK içerisindeki yurtdışı payı yükselmekte ve bu durum  karlılığı pozitif etkilemektedir.

Ülker için tahmini hedef piyasa değerini İNA (İndirgenmiş İndirgenmiş Nakit Akımı) ve benzer şirket çarpanına göre 10.533mn TL,  hedef hisse fiyatını da 30,80 TL olarak hesaplamaktayız.

Buna göre hissede, hedef fiyatımıza göre %20,1 iskontolu işlem  görmesine bağlı olarak için "AL" önerisinde bulunuyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar