Ülker hisse yorumu ve teknik analizi

Ak Yatırım, Ülker için 29,00 TL hedef fiyatını ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu. Raporda, 'kısa vadeli finansal yatırımların  ikinci çeyrekte küresel finansal piyasaların istikrara kavuşmasıyla  yeniden değer kazanmasını bekliyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Ülker 1Ç20’da beklentilerin oldukça altında 98 milyon TL net  zarar açıkladı (bizim beklentimiz 184 milyon TL, piyasa ortalama  beklentisi 177 milyon TL net kar).

Operasyonel performans  beklentilerin hafif üzerinde gelmesine rağmen, net karın beklentilerin  gelmesinin nedeni kısa vadeli finansal yatırımların bir defaya mahsus
568,7 milyon TL’lik değer düşüklüğünden kaynaklanmaktadır.

Ciro yıllık  bazda %22 artarak 2,376 milyon TL olurken (piyasa ortalama tahmini 2,299 milyon TL), FAVÖK 415 milyon TL oldu (piyasa ortalama beklentisi 389 milyon TL).

Brüt marj 1Ç20’de yıllık 244 baz puan artarak %30,1’e  yükselirken, FAVÖK marjı yıllık 47 baz puan artarak %17,5’a yükseldi (piyasa ortalama beklentisi %16,9). Her ne kadar operasyonel  performans tahminlerin hafif üzerinde gelmiş olsa da, beklentilerin  altında gelen 1Ç20 net zararın hisseyi bugün olumsuz etkilemesini  bekliyoruz.

Belirtmek gerekirse, kısa vadeli finansal yatırımların  ikinci çeyrekte küresel finansal piyasaların istikrara kavuşmasıyla  yeniden değer kazanmasını bekliyoruz. Dolaysıyla, mevcut durumda hisse  için 12 aylık hedef fiyatımız 29 TL ile “Endeksin Üzerinde” önerimizi  koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar