Ülker için ‘AL’ tavsiyesi verdi

İş Yatırım, Ülker için 29,10 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, ‘Ülker 2020 yılı tahminlerimize göre oldukça cazip 5,3x FD/FAVÖK çarpanı ile işlem görüyor’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

"Kapanış (TL) : 22.2 - Hedef Fiyat (TL) : 29.1 - Piyasa Deg.(TL) : 7592 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 3.37

Ülker 4Ç19’da beklentilerin üzerinde, yıllık bazda %28 artışa  işaret eden 165mn TL net kar açıkladı. (İŞY: TL123mn TL  Piyasa: 121mn TL).

Beklentimizin altında gerçekleşen net finansal giderler net kar  tarafındaki sapmanın temel sebebi olarak öne çıkıyor. Bu çeyrek,  beklentilerin üzerinde gerçekleşen net kar rakamından daha önemli ve  pozitif gördüğümüz nokta, şirketin operasyonel nakit akışında, işletme  sermayesinde görülen normalleşmeye bağlı iyileşme.

Konsolide ciro 4Ç19’da yıllık %19 büyüme ile 2,15mlyr TL olurken,  beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşti. (İŞY: TL2,04mlyr TL  Piyasa: 2,05mlyr TL). Türkiye ve uluslararası operasyonların satışları yıllık  bazda, sırası ile %22 ve %17 artış gösterdi. 4Ç19 FAVÖK yıllık bazda %22 artışla 340mn TL olurken beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşti.

(İŞY:323mn TL, Piyasa: 322mn TL). FAVÖK marjı 0,4 puan artışla, %15,8  seviyesine yükseldi. Türkiye operasyonlarında daha karlı ürün  kategorileri lehine değişen satış kompozisyonu, operasyonel karlılık  artışında etkili oldu. Yurtdışı operasyonlarının faaliyet karlılığı  ise yatay bir seyir izledi.

Şirketin net borcu 3Ç19’daki 1,7 milyar seviyesinden, 385mn TL  seviyesine geriledi. Godiva Belgium’dan gelen 818mn TL’lik temettü  geliri ve güçlü serbest nakit akışı (466mn TL) net borcun azalmasında  etkili oldu.

Ülker’in 4Ç19 finansallarına piyasa tepkisinin, i) uzun zamandır  zayıf seyreden operasyonel nakit akışındaki iyileşme ve ii)  beklentilerin üzerinde gerçekleşen net kar nedeni ile oldukça olumlu  olmasını bekliyoruz. Ülker 2020 yılı tahminlerimize göre oldukça cazip 5,3x FD/FAVÖK çarpanı ile işlem görüyor. Ülker için 29,1 TL hedef fiyatla AL tavsiyemizi koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar