Ülker'i 'Model Portföy'ünden çıkardı

Gedik Yatırım, Ülker'i 'Model Portföy'ünden çıkardı. Raporda, 'hisseyi portföyümüze eklendiği 29 Nisan 2020 tarihinden itibaren nominal olarak yatay ve -%21 rölatif getirisi ile olumsuz bir katkı sağlamış olmasına rağmen portföyümüzden çıkartıyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gedik Yatırım'ın konuya ilişkin değerlendirmesi şu şekilde:

Ülker’i model portföyümüzden çıkartıyoruz: Şirket son dönemlerde beklentilerimizi teyit eden oldukça güçlü operasyonel ve nakit akımı performansına sahiptir. Öte yandan, şirketin son çeyrekte ana ortağı Yıldız Holding’den 1,7 milyar TL (USD 209mn) alacağı oluşmuş ve yönetimin bilgilendirmesine göre şirket bu alacaklardan yıllık (dolar bazında) %2,5 faiz kazanmaktadır.

Öte yandan şirket, yatırım fonlarına 2,3 milyar TL (USD 284mn) yatırım yapmış ve bu kalem yatırımların performansına göre net karda pozitif/negatif sert oynaklıklar yaratmaktadır.

Bahsettiğimiz bu iki kalem toplam likit varlıkların %71’ini oluşturmakta ve tecrübelerimiz bize bu şekildeki işlemlerin maalesef hisselerin çarpanlarını baskı altında tuttuğunu göstermektedir.

Dolayısıyla, hisseyi portföyümüze eklendiği 29 Nisan 2020 tarihinden itibaren nominal olarak yatay ve -%21 rölatif getirisi ile olumsuz bir katkı sağlamış olmasına rağmen portföyümüzden çıkartıyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar