Unico Sigorta acenteleri ile ‘Birlikte Daha Güçlü’

Sigorta sektörünün dinamik ve tecrübeli markası Unico Sigorta, hissedarı SBK Holding ile ‘Birlikte Daha Güçlü’ etkinlikleri kapsamında; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve Adana olmak üzere 5 ilde düzenlediği 6 etkinlikte, 600’e yakın iş ortağı ile bir araya gelerek 2020 yılı hedeflerini paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kasım ve Aralık ayı süresince gerçekleşen ‘Birlikte Daha Güçlü’ etkinliklerinde Unico Sigorta ve SBK Holding yöneticileri gelecek dönem planları ile ilgili olarak acentelerle birebir iletişim kurma fırsatı buldu. Konuşmalarda hissedar değişikliği sonrasında yaşanan olumlu gelişmelere, 2020 yılının iş planlarına ve hedeflerine değinildi.

"Odağımızda acentelerimiz yer almaya devam edecek"

Unico Sigorta Genel Müdür Vekili Burak Topçak, 2019 yılında gerçekleşen yaklaşık 520 milyon TL’lik üretimin %40’ının Kasko, %16’sının Trafik, %20’sinin Yangın ve %8’inin Sağlık branşlarından geldiğinin altını çizdi. Unico Sigorta’nın 2020 hedefinin Acente Odaklı Büyüme ve Sürdürülebilir Karlılık olduğunu belirten Topçak, “2019 yılı başında odağımıza acentelerimizi aldık. 2020 yılı için de bu stratejimiz devam edecek. Hedefimiz Unico’da dengeli bir ürün portföyü oluşturmak. Acente ziyaretlerimizi üst yönetimin de katılımıyla gerçekleşecek şekilde artıracağız. Acentelerimiz için ürün ve teknik eğitimler planlıyoruz. Diğer yandan kurumsal işler için de oldukça hevesliyiz. Potansiyel gördüğümüz bölgelerde yeni acentelikler açarak, ağımızı genişleteceğiz. Tüm iş ortaklarımızı hazırladığımız kazançlı kampanyalarla ödüllendirecek; ayrıca şirketimizin belirlediği prim üretimi ve karlılık kriterlerine uygun olan acentelerimizi sadakat programlrı ile destekleyeceğiz. Tüm bu hedeflerimizi gerçekleştirmiş olduğumuz ‘Birlikte Daha Güçlü’ etkinliklerimiz vasıtasıyla acente ve brokerlerimizle bir araya gelerek yüz yüze paylaşmak istedik. Bizim açımızdan oldukça kıymetli organizasyonlar gerçekleştirmiş olduk. Birlikte daha güçlü bir 2020’ye hazırız” dedi.

"Unico'nun katma değer yaratabilir hale gelmesini istiyoruz"

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çağlar Şendil ise “SBK Holding olarak öncelikli amacımız; endüstri, finans gibi diğer tüm alanlarda gösterdiğimiz başarıyı, sigortacılık alanında da göstermektir. Unico Sigorta için hedefimiz ise, kontrollü bir büyüme sağlamak. Şirketin bugüne kadar yaşadığı sorunlarından kurtulmuş bir ortamda, katma değer yaratabilir hale gelmesini istiyoruz” dedi.

Şendil sözlerine şöyle devam etti: “Sigorta sektörünün artık aykırı bir oyuncusu var. Bu sektörde söz konusu olacak tüm satınalma ve birleşmelerde SBK Holding başrol oyuncusu olarak sahnede olacaktır. Unico Sigorta’yı organik olarak büyütme imkanı yaratmak adına, önümüzdeki dönemde sürprizlerimiz olabilir.” 

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar